Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Commerzbank: Παραμένει ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - Απίθανο η Αθήνα να λάβει τρίτο πακέτο διάσωσης - Πιο πιθανή η εμπλοκή του επίσημου τομέα (OSI) στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Commerzbank: Παραμένει ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - Απίθανο η Αθήνα να λάβει τρίτο πακέτο διάσωσης - Πιο πιθανή η εμπλοκή του επίσημου τομέα (OSI) στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
(upd)Παραμένει ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, προειδοποιεί η Commerzbank.
Στην έκθεση με τίτλο "Ahead of the curve -Will this time be different?", οι αναλυτές του οίκου αναφέρουν πως το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους του επίσημου τομέα (OSI), κρίνεται πιο πιθανό από το να υπάρξει ένα νέο - τρίτο - πακέτο διάσωσης της χώρας μας.
Εάν υπάρξει σαφήνεια για την επόμενη μέρα της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας, συνεχίζει ο οίκος, αυτό θα λειτουργήσει αυτόματα υποστηρικτικά και θετικά για τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Ο οίκος εξηγεί πως υπάρχει έντονο άγχος στους κύκλους της ελληνικής κυβέρνησης για το ποια θα είναι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της τρόικα για την πρόοδο της οικονομίας, τα οποία αναμένονται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Κατά τον οίκο, οι πιέσεις προς την Αθήνα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.
"Ωστόσο παραμένει ακόμη ασαφές αν τελικά οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να παρέχουν στήριξη προς την Ελλάδα ή αν εντέλει θα αποσυρθούν", σχολιάζουν στην έκθεσή τους οι αναλυτές του οίκου.
"Η αναδιάρθρωση των διμερών δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα, καθώς και η αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν ΕΚΤ και εθνικές κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν να ελαφρύνουν το ελληνικό χρέος", τονίζει η γερμανική Commerzbank.
"Ένα haircut της τάξης του 50% θα μείωνε κατά 30% έναντι του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος, ενώ θα βελτίωνε το προφίλ ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα χρόνια", σχολιάζει επίσης ο οίκος. Μάλιστα, το γεγονός αυτό θα έδινε περισσότερη αξία και στα κεφάλαια που διαθέτει προς την Αθήνα η τρόικα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης