Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Aνδρέας Κανελλόπουλος (πρόεδρος Τιτάν) στο www.bankingnews.gr: Το 2012 οι εξαγωγές θα ξεπεράσουν το 90% επί των συνολικών πωλήσεων - Δεν θα διστάσουμε να εκποιήσουμε περιφερειακά περιουσιακά στοιχεία

Aνδρέας Κανελλόπουλος (πρόεδρος Τιτάν) στο www.bankingnews.gr: Το 2012 οι εξαγωγές θα ξεπεράσουν το 90% επί των συνολικών πωλήσεων -  Δεν θα διστάσουμε να εκποιήσουμε περιφερειακά περιουσιακά στοιχεία
Ακόμη υψηλότερες θα είναι οι εξαγωγές του Τιτάνα για το 2012 καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου Ανδρέα Κανελλόπουλου «το 2011  διατέθηκε στην ελληνική αγορά μόλις το 12% των πωλήσεων τσιμέντου του Ομίλου, ενώ για το 2012 αναμένεται το ποσοστό αυτό να πέσει κατω από το 10%».
Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας μιλώντας στο www.bankingnews.gr, «εφόσον οι συνθήκες το απαιτούν, ο Τιτάνας δεν διστάζει να να εκποιήσει περιφερειακά στοιχεία και να φέρει συνεταίρους  στο βασικό κορμό  των εργασιών του ομίλου ενώ ανάλογες θυσίες ζητάει και από τους συνεργάτες του».
Η πλήρης διεθνοποίηση του Τιτάνα είναι απόλυτα λογική αφού σήμερα οι ποσότητες τσιμέντου που παραγει συνολικά ο κλάδος είναι έως 6 φορές περισσοτερο από την εγχώρια ζήτηση καθως έχει καταρρεύσει ο κλάδος από την ύφεση που συμπληρώνει 4 χρόνια.
Ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός στην ανάπτυξη της δραστηριότητας της Τιτάν στις ΗΠΑ υπερισχύει της σημερινής πτωτικής αγοράς και σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος προγραμματίζει την υλοποίηση μιας νέας επένδυσης στις ΗΠΑ μέχρι και το 2014 εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία αδειοδοτήσεων.
Η νέα επένδυση είναι συνολικού ύψους 470 εκατ. δολαρίων και αφορά στη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής τσιμέντου στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ επαναλειτουργώντας ένα παλαιό εργοστάσιο στην περιοχή Castle Hayne που έκλεισε το 1982. Σημειώνεται ότι η διαδικασία αδειοδότησης διαρκεί 2-3 χρόνια, ενώ τελικά η δημιουργία της νέας μονάδας θα εξαρτηθεί και από άλλους παράγοντες.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης