Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Η τύχη της Ελλάδας θα κριθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου - Ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ δεν έχει αποκλειστεί - Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν πειστεί για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης

Η τύχη της Ελλάδας θα κριθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου - Ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ δεν έχει αποκλειστεί - Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν πειστεί για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης
Με τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην έχουν πειστεί ότι οι προσπάθειες τις ελληνικής κυβέρνησης θα αποφέρουν αποτελέσματα, η τύχη της Ελλάδας πιθανότατα να κριθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, όπου οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε μία σειρά από εξίσου ελκυστικές εναλλακτικές λύσεις, αναφέρει δημοσίευμα του Spiegel.
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, μποροστά από τις κάμερες, αγκαλιάστηκαν, αντάλλαξαν λόγια φιλίας και η συνάντηση φαίνεται να πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα. Πίσω, όμως, από τις κλειστές πόρτες, ο Juncker, μπήκε αμέσως στο θέμα και προειδοποίησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο τέλος και πως η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει πλέον καμία ειδική μεταχείριση από τους πιστωτές της.
Το Spiegel σχολιάζει την στάση του κ. Σαμαρά όταν ήταν ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, αναφέροντας πως τότε είχε την φήμη ότι αντιστέκονταν στις συμβουλές των Ευρωπαίων Συντηρητικών, σημειώνοντας, ωστόσο, πως τώρα μαθαίνει γρήγορα.
Ο Σαμαράς έχει τώρα περιθώριο δυο με τρεις εβδομάδες να οριστικοποιήσει το πακέτο μέτρων ύψους 14 δισ. ευρώ για τα επόμενα δυο χρόνια, υποσχόμενος να γίνουν άμεσα οι ιδιωτικοποιήσεις, οι περικοπές θέσεων εργασίας στο Δημόσιο και η είσπραξη των φόρων με αποτελεσματικό τρόπο.
Βέβαια, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις φαίνονται να αμφιβάλλουν για τα αποτελέσματα. Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα Εν τω μεταξύ, τα επιτελεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες εκτιμούν πως η Σύνοδος Κορυφής στις 18-19 Οκτωβρίου θα αποτελέσει την αποφασιστική αναμέτρηση για την Ελλάδα.
Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει εάν το σενάριο μίας ελληνικής εξόδου από το ευρώ θα επαληθευτεί, αφού σε όλη την ευρωζώνη έχουν συσταθεί ομάδες εργασίας για να υπολογίσουν τις συνέπειες που θα είχε η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η ομάδα, πάντως, εργασίας της ΕΚΤ, της Bundesbank και του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Κανένας δεν γνωρίζει τι θα γίνει…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης