Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Μήνυμα τήρησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα μετέφερε στον Schaeuble o Γ. Στουρνάρας – Δεν τέθηκε το ζήτημα της 2ετούς επιμήκυνσης του μνημονίου – Τον Οκτώβριο η πλήρης έκθεση της τρόικα

Μήνυμα τήρησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα μετέφερε στον Schaeuble o Γ. Στουρνάρας – Δεν τέθηκε το ζήτημα της 2ετούς επιμήκυνσης του μνημονίου – Τον Οκτώβριο η πλήρης έκθεση της τρόικα
(upd3) Μήνυμα τήρησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα, μετέφερε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Wolfang Schaeuble o Έλληνας υπουργός Οικονομικών,  Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Βερολίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν τέθηκε στο τραπέζι το ελληνικό αίτημα για 2ετή επιμήκυνση του μνημονίου.
Κι αυτό γιατί η ελληνική κυβέρνηση πρέπει πρώτα να παρουσιάσει συγκεκριμένα αποτελέσματα από την εφαρμογή των μέτρων και στη συνέχεια να αρχίσει η συζήτηση για την επιμήκυνση.
Το πακέτο μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ που αναμένεται να κλειδώσει έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο υπουργών.
Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ο Wolfang Schaeuble διαμήνυσε στον Έλληνα ομόλογό του ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει πλήρως τις δεσμεύσεις της, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ. Στρουρνάρας με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Γερμανός υπουργός, ανέφερε στον κ. Στουρνάρα  η τρόικα θα υποβάλλει την έκθεσή της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τον Οκτώβριο.
Νωρίτερα ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Guido Westerwelle. Η εξέλιξη της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη και η προσπάθεια Ελλάδας και Γερμανίας για την αντιμετώπισή της ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών  με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας επαναβεβαίωσε στον Wolfang Schaeuble τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της ελληνικής κυβέρνησης για απαρέγκλιτη τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα.  
Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο υπουργών βρέθηκαν οι τρόποι μείωσης της ύφεσης, το νέο πακέτο μέτρων, οι αποκρατικοποιήσεις, η απεμπλοκή κονδυλίων από την ΕΤΕΠ.
«Η Ελλάδα δεν συνιστά παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά ειδική περίπτωση», δήλωσε ο κ. Schaeuble μία μέρα πριν από τη συνάντησή του με τον κ. Στουρνάρα.
Έντονες, ωστόσο, υπήρξαν και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αναφορικά με την αποστολή του κ. Στουρνάρα στο Βερολίνο. «Ο κ. Στουρνάρας σε ένδειξη υποτέλειας προς το Δ' Ράιχ , πηγαίνει στο Βερολίνο προκειμένου ο κ. Σόιμπλε να εγκρίνει το πακέτο αντικοινωνικών μέτρων 11,5 δις ευρώ, που η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλλει στον ελληνικό λαό», σχολίασε ο Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
«Τα αιματηρά μέτρα της συγκυβέρνησης οδηγούν στην οριστική καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Το σχέδιο των τοκογλύφων για το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου και την "κινεζοποίηση" του ελληνικού λαού ολοκληρώνεται», σημείωσε η Χρυσή Αυγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης