Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Το τεχνοκρατικό μοντέλο λειτουργίας – δηλαδή μεθοδική εργασία - της Eurobank δεν αρέσει στις νυν ή πρώην κρατικές τράπεζες - Εργαζόμενοι σε ΑΤΕ, Emporiki και ΤΤ δεν θέλουν deal με την Eurobank…

  Το τεχνοκρατικό μοντέλο λειτουργίας – δηλαδή μεθοδική εργασία - της Eurobank δεν αρέσει στις νυν ή πρώην κρατικές τράπεζες - Εργαζόμενοι σε ΑΤΕ, Emporiki και  ΤΤ δεν θέλουν deal με την Eurobank…
Προκαλεί απορία και αλγεινή εντύπωση γιατί τράπεζες όπως η ΑΤΕ, η Emporiki και το ΤΤ δεν θέλουν deal με την Eurobank;
Προφανώς στην περίπτωση της Emporiki και του ΤΤ θα κρίνουν οι βασικοί μέτοχοι και θα λάβουν τις  τελικές τους αποφάσεις ωστόσο προκαλεί απορία γιατί η Eurobank είναι τόσο στοχοποιημένη από τους εργαζομένους κρατικών τραπεζών.  

Στην περίπτωση της ΑΤΕ η Eurobank εγγυήθηκε το 50% των εργαζομένων και προ της ολοκλήρωσης της διαδικασίας απέσυρε το ενδιαφέρον της.
Οι εργαζόμενοι όμως διεμήνυαν ότι δεν θέλουν συνεργασία με την Eurobank.
Στην περίπτωση της Emporiki η προσφορά της Eurobank βάζει ως προτεραιότητα τον έλληνα φορολογούμενο και χαρακτηρίζεται ενδιαφέρουσα.
Όμως τόσο ο Strub ο CEO της Emporiki, στελέχη της τράπεζας και ο σύλλογος εργαζομένων αφήνουν να εννοηθεί ότι ας πωληθεί η τράπεζα αρκεί να μην είναι η Eurobank.
Στην περίπτωση του ΤΤ η στάση διοίκησης και εργαζομένων ήταν ακόμη πιο ξεκάθαρη.
Όταν πριν λίγες μέρες συνάντησαν τον Παπαδάκη τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στελέχη του ΤΤ και εργαζόμενοι ανέφεραν «αν αποφασιστεί να πωληθεί το ΤΤ αναφέρουμε ότι δεν θέλουμε την Eurobank»
Γιατί 3 τράπεζες που προέρχονται από τον κρατικό τομέα δεν θέλουν την Eurobank;
Η βασική αιτία για την στάση εργαζομένων και στελεχών κρατικών τραπεζών θα πρέπει να αποδοθεί στην σκληρή στάση που κράτησε η τράπεζα στα εργασιακά ζητήματα όλα αυτά τα χρόνια.
Το ομολογουμένως τεχνοκρατικό προφίλ της Eurobank θεωρείται απόμακρο στους εργαζομένους των κρατικών τραπεζών που προφανώς δεν βλέπουν με καλό μάτι μια τράπεζα που βρίσκεται πολύ μακριά από το κρατικό μοντέλο.
Στην Eurobank ο εργαζόμενος εργάζεται και το ενίοτε «άραγμα» στις κρατικές τράπεζες δεν μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος σε μια τεχνοκρατική τράπεζα.  
Παρ΄ όλα αυτά η παρελθούσα εμπειρία έχει αποδείξει ότι η Eurobank είναι η τράπεζα με τις περισσότερες επιτυχημένες συγχωνεύσεις  και εξαγορές.
Ως εκ τούτου σε επίπεδο ουσίας δηλαδή αν η Eurobank διαθέτει τους μηχανισμούς αλλά και την τεχνογνωσία για συγχωνεύσεις γιατί οι εργαζόμενοι δεν το αποτιμούν, δεν το αξιολογούν;
Οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν με όρους του παρελθόντος τις τράπεζες.
Η Eurobank με τον ένα ή άλλο τρόπο θα είναι παρούσα στις διαμορφούμενες τραπεζικές εξελίξεις  και κάποια εκ των πωλούμενων τραπεζών θα εξαγοραστεί από την Eurobank.
Οι προκαταλήψεις του παρελθόντος δεν μπορεί να έχουν θέση στην νέα Ελλάδα.
Δεν μπορεί να έγινε τυχαία η 2 μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα η Eurobank; Τίποτε δεν γίνεται από τύχη αλλά χτίζεται με μεθοδικότητα και στρατηγική που διαθέτει η Eurobank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης