Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Ναι μεν αλλά από Merkel - Λέει όχι στις απεριόριστες αγορές ομολόγων αλλά δηλώνει πως... στηρίζει και τον Draghi (EKT) και τον Weidmann (Bundesbank) - Φρένο στα περί τραπεζικής εποπτείας βάζει ο Schaeuble

Ναι μεν αλλά από Merkel - Λέει όχι στις απεριόριστες αγορές ομολόγων αλλά δηλώνει πως... στηρίζει και τον Draghi (EKT) και τον Weidmann (Bundesbank) - Φρένο στα περί τραπεζικής εποπτείας βάζει ο Schaeuble
Nαι μεν αλλά... και διπλωματικές υπεκφυγές από τη Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Merkel. Σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές, η Merkel, μιλώντας στους Γερμανούς βουλευτές φέρεται να διεμήνυσε πως τάσσεται κατά των απεριόριστων αγορών κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ και πως μπορεί να δεχθεί τις αγορές ομολόγων, μόνο ως προσωρινή λύση.
Την ίδια ώρα όμως επιχειρεί ταυτόχρονα να υποβαθμίσει τη διαμάχη μεταξύ του επικεφαλής της ΕΚΤ, M. Draghi και του διοικητή της κεντρικής γερμανικής τράπεζας, της Bundesbank, J. Weidmann, όσον αφορά στις αγορές κρατικών ομολόγων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Merkel φαίνεται να δηλώνει στους Γερμανούς βουλευτές πως στηρίζει τόσο τον Draghi, όσο και τον Weidmann.
Να σημειωθεί πως ο διοικητής της Bundesbank είναι γνωστός για τις αντιρρήσεις του στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ.
"Kαι οι δύο άντρες έχουν κοινή αποστολή", τονίζει η Merkel.
Στο μεταξύ, την ανάγκη άμεσης στήριξης της πραγματικής οικονομίας της Ευρωζώνης επισήμανε σε νέα παρέμβασή του και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος πρέπει να στηρίξει την πραγματική οικονομία.
Μάλιστα, ο Γερμανός αξιωματούχος εκτιμά πως η υπερβολική χαλάρωση των κανόνων που διέπουν τον χρηματοπιστωτικό κλάδο ήταν λάθος...
O ίδιος παράλληλα πετσοκόβει τις προσδοκίες για τα σχέδια περί ενιαίας τραπεζικής εποπτείας από το 2013, κάνοντας λόγω για "σχέδια μη ρεαλιστικά".
O Schaeuble κατέστησε επιτακτική την ανάγκη διαχωρισμού των λειτουργιών της ΕΚΤ: Άλλο η τραπεζική εποπτεία, άλλο η νομισματική πολιτική.
Ο Γερμανός αξιωματούχος αρνήθηκε να σχολιάσει τα σενάρια για τις αποφάσεις της ΕΚΤ, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως "η κατάσταση στην Ευρωζώνη δεν είναι και τόσο δραματική".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης