Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Aποκαλυπτική έρευνα της Goldman Sachs - To 88% των επενδυτών προβλέπει πλήρες πακέτο διάσωσης της Ισπανίας έως τα τέλη του 2012 - Το 31% των traders εκτιμά πως η Ιταλία δεν θα χρειαστεί ποτέ οικονομική στήριξη

Aποκαλυπτική έρευνα της Goldman Sachs - To 88% των επενδυτών προβλέπει πλήρες πακέτο διάσωσης της Ισπανίας έως τα τέλη του 2012 - Το 31% των traders εκτιμά πως η Ιταλία δεν θα χρειαστεί ποτέ οικονομική στήριξη
Aποκαλυπτικά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας της Goldman Sachs για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη, στη σκιά της κρίσης χρέους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την εν λόγω μελέτη της Goldman, το 88% των traders που συμμετείχαν σε αυτή, βλέπει πλήρες πακέτο διάσωσης για την Ισπανία έως τα τέλη του έτους. Στον αντίποδα, το 31% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η Ιταλία δεν θα χρειαστεί ποτέ εξωτερική βοήθεια.
Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 393 επενδυτές και traders.
Eιδικότερα, το 20% των συμμετεχόντων εκτιμά πως αν η Ιταλία προσφύγει στους μηχανισμούς της ΕΕ για βοήθεια, τους EFSF και ESM, αυτό θα το κάνει μετά το πρώτο τρίμηνο του 2013.
Aντίθετα, το 37% των επενδυτών προβλέπει πως η Ισπανία θα καταθέσει αίτημα για βοήθεια τον Οκτώβριο του 2012. Μάλιστα, υπάρχει και ένα 33% των επενδυτών που αναμένει ισπανικό αίτημα ακόμη και στο δεύτερο 15νθήμερο του τρέχοντος μηνός Σεπτεμβρίου.
H προσφυγή της Ισπανίας στους μηχανισμούς θα συνοδευθεί, κατά τους traders και από ένα αυστηρό Μνημόνιο.
Tι αποκαλύπτει όμως η έρευνα της Goldman για τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ;
1) Το 68% των αναλυτών εκτιμά πως η ΕΚΤ θα ανακοινώσει αρκετές λεπτομέρειες αναφορικά με το νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την Ισπανία και την Ιταλία.
2) Το 87% των συμμετεχόντων προβλέπει πως η ΕΚΤ θα αφήσει ανοιχτό την ημερομηνία τερματισμού του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.
3) To  56% των ερωτηθέντων βλέπει περαιτέρω χαλάρωση των όρων για τα collaterals. Αλλά δεν θα υπάρξει νέος γύρος LTRO για τις τράπεζες.
4) Το 50% των αναλυτών αναμένει η ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο refi, ενώ το 49% προβλέπει μείωσή του κατά 25 μονάδες βάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης