Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Nέες αυστηρές συστάσεις του επιτρόπου Rehn προς τα ευρωπαϊκά κράτη - Προχωρήστε με τις μεταρρυθμίσεις και μειώστε τα ελλείμματα - Τι λέει για ΕΚΤ - Lagarde: Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεργαστεί με την ΕΕ για την επίλυση της κρίσης

Nέες αυστηρές συστάσεις του επιτρόπου Rehn προς τα ευρωπαϊκά κράτη - Προχωρήστε με τις μεταρρυθμίσεις και μειώστε τα ελλείμματα - Τι λέει για ΕΚΤ - Lagarde: Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεργαστεί με την ΕΕ για την επίλυση της κρίσης
(upd)Θετικά υποδέχθηκε τις αποφάσεις της ΕΚΤ για νέες αγορές κρατικών ομολόγων και ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ, Olli Rehn.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Rehn, οι κινήσεις της ΕΚΤ κινούνται στο σωστο δρόμο, όσον αφορά στο στόχο για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών προς την Ευρωζώνη.
Ωστόσο, μέσω της νέας παρέμβασής του ο επίτροπος απηύθυνε νέο, αυστηρό μήνυμα προς όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, να συνεχίσουν στην κατεύθυνση εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, αλλά και να λάβουν κάθε απαραίτητο μέτρο για τη μείωση των δημοσιονομικών τους ελλειμμάτων.
Παράλληλα, ο ίδιος εξήγησε πως η Κομισιόν είναι έτοιμη από την πλευρά της να αναλάβει κάθε αναγκαία δράση.
Στο μεταξύ, νωρίτερα, την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για νέο πρόγραμμα αγορών κρατικών ομολόγων χαιρέτισε και η Christine Lagarde, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
"Το ΔΝΤ είναι έτοιμα να συνεργαστεί με την ΕΕ", επισημαίνει η ίδια, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της ΕΚΤ ως σημαντική κίνηση για την ευρωζώνη.
"Η αποφασιστική ολοκλήρωση του νέου προγράμματος της ΕΚΤ θα βοηθήσει στην αποφυγή μετάδοσης της κρίσης", εκτίμησε η Lagarde.
Νωρίτερα, νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, με την κωδική ονομασία ΟΜΤ (Outright Monetary Transaction) ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, M. Draghi, επαναλαμβάνοντας την πλήρη δέσμευση της ΕΚΤ για τη στήριξη της αγοράς κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης.
Πρόκειται για πρόγραμμα απεριόριστων επεμβάσεων στη δευτερογενή αγορά για ομόλογα ωρίμανσης από 1-3 έτη που θα εντάσσονται στη διαδικασία αποστείρωσης, αλλά που για να τεθεί σε ισχύ θα πρέπει να έχουν προηγηθεί οι επεμβάσεις των μηχανισμών στήριξης της ΕΕ (EFSF, ΕSM).
Ωστόσο, όπως εξήγησε ο κεντρικός τραπεζίτης, αναλυτικές λεπτομέρειες του νέου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων θα παρουσιαστούν σε επόμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

(Πρώτη ενημέρωση 18:11)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης