Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Εντυπωσιακή πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων - Ισπανία (5,65%) και Ιταλία (4,94%) - Πριν ακόμη ξεκινήσει η παρέμβαση της ΕΚΤ ο μηχανισμός «δουλεύει»

Εντυπωσιακή πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων - Ισπανία (5,65%) και Ιταλία (4,94%)  -  Πριν ακόμη ξεκινήσει η παρέμβαση της ΕΚΤ ο μηχανισμός «δουλεύει»
(upd) Καίρια και θετικά επιδρά στις αποδόσεις των ισπανικών και των ιταλικών ομολόγων 10ετούς διάρκειας η χθεσινή ανακοίνωση του σχεδίου παρέμβασης στις αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ.

Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου υποχωρεί στο 5,65% από 6,22% χθες. Είναι η πρώτη φορά που υποχωρεί κάτω από το 6% από τις 25 Μαϊου. Την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου, διαμορφώνεται στο 4,94% έναντι 5,33% χθες.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο μηχανισμός παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας επιδρά καταλυτικά στις αγορές ομολόγων, πριν τεθεί καν σε εφαρμογή. Ώθηση λαμβάνει και το ευρώ, με την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου στο 1,2680.
Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μεγάλη υποχώρηση των αποδόσεων και η άνοδος των τιμών αποτελεί στρέβλωση και χρήζει μεγάλης προσοχής ακόμη και αν προέρχεται από τεχνικές διαδικασίες όπως οι επικείμενες παρεμβάσεις της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης