Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Ε. Βενιζέλος: Άφησε αιχμές κατά Σαμαρά από τη ΔΕΘ - Στήριξε την λήψη των μέτρων του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ - Πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παράταση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής

Ε. Βενιζέλος: Άφησε αιχμές κατά Σαμαρά από τη ΔΕΘ - Στήριξε την λήψη των μέτρων του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ - Πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παράταση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής
Είμαστε στο βαθύτερο σκοτάδι της κρίσης, τόνισε πριν από λίγο ξεκινώντας την ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, ενώ υπεραμύνθηκε της λήψης των νέων μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ "προκειμένου να φτάνουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και να υπάρξουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε επαχθές το μέτρο της επιβολής του τέλους ακινήτων, ενώ τόνισε ότι «Με ενοχλεί βαθύτατα στελέχη άλλων πολιτικών χωρών να κουνούν το δάχτυλο στο ΠΑΣΟΚ και να ζητούν να σηκώσει περισσότερο πολιτικό βάρος».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε και αιχμές κατά του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, τονίζοντας ότι «πρέπει να διαπραγματευτείς με σθένος κι όχι να αποδείξεις ότι είσαι το καλό παιδί της Ευρώπης». Επίσης όπως ανέφερε μόνο αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ θα χάσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, ενώ τόνισε ότι η παράταση του προγράμματος πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη. «Χρειάζεται η άμεση εκταμίευση της δόσης» ανέφερε χαρακτηριστικά. Θα επιτύχουμε παράταση ειδικά τώρα που εξιδικεύονται τα επώδυνα μέτρα, ανέφερε.
Για τα μέτρα των 11,5 δις. ευρώ τόνισε ότι αυτά έχουν λογική μόνο εφόσον βγει η εξίσωση που περιλαμβάνει την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και βιώσιμο χρέος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους Ελληνες, «αντί να ασχολούμαστε με τη μιζέρια της κρίσης να δούμε το δικό μας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης πως θα το βάλουμε μπροστά».Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τις διοικήσεις των ΔΕΘ ΑΕ και HELEXPO A.E. στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο κ. Βενιζέλος τόνισε με νόημα ότι όποιος θέλει να λάβει δύσκολες αποφάσεις μπορεί να το κάνει, σημειώνοντας  πως όταν χρειάστηκε το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την ευθύνη παίρνοντας δύσκολες αποφάσεις και πληρώνοντας το τεράστιο πολιτικό κόστος.
Επιδείξεις υπερβολικού ζήλου έχουμε δει και από άλλες κυβερνήσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , δίνοντας το στίγμα για την τακτική που θα ακολουθήσει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Όσον αφορά τη Διεθνή Έκθεση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και, βουλευτής Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ότι η Γενική Έκθεση του Σεπτεμβρίου πρέπει να επιβιώσει, ενώ για το ζήτημα της τριπλής συγχώνευσης, δηλαδή της ένταξης και του ΟΠΕ στο φορέα που θα προκύψει από τη συνένωση ΔΕΘ και HELEXPO, είπε «η συμμετοχή του ΟΠΕ στο σχήμα δεν έχει συζητηθεί από εμάς, από άλλους τέθηκε. Όποια και να είναι η εξέλιξη, ο νέος φορέας θα πρέπει να έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και να υπάρχει εκπροσώπηση των φορέων σε αυτόν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης