Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Αναδιπλώνεται ο Θ. Κατσάμπας του ΔΝΤ μετά το μπαράζ αντιδράσεων - Το Ταμείο δεν συζήτησε ποτέ το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα - Τι δηλώνει το ΥΠΟΙΚ

Αναδιπλώνεται ο Θ. Κατσάμπας του ΔΝΤ μετά το μπαράζ αντιδράσεων - Το Ταμείο δεν συζήτησε ποτέ το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα - Τι δηλώνει το ΥΠΟΙΚ
(upd4)Να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, περί ανάγκης ενός τρίτου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα, επιχειρεί, μετά το σάλο που προκάλεσε, ο αναπληρωτής διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Θ. Κατσάμπας.
Το ΔΝΤ δεν συζήτησε ποτέ το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα, δηλώνει τώρα. Νωρίτερα, φέρεται να είχε δηλώσει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει το χρηματοδοτικό της κενό και πως η Αθήνα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης. Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει πως υπάρχει τέτοια ανάγκη.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:

Η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης, αναφέρει σε δηλώσεις o Θάνος Κατσάμπας, αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ.
Όπως ο ίδιος επισημαίνει, η Ελλάδα δεν μπορεί από μόνη της να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που προκύπτει. "Η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση, η οποία μπορεί να καλυφθεί είτε από τον επίσημο τομέα (ΟSI), είτε από νέα δάνεια, που θα συνοδεύονται πιθανότατα από χαλαρότερους όρους", προσθέτει.
"Είναι θέμα της Ευρωζώνης και της ΕΚΤ να εξοικονομήσουν κεφάλαια για την Αθήνα", συστήνει, επισημαίνοντας επί της ουσίας πως το ΔΝΤ δεν είναι διατεθειμένο να συνεισφέρει περισσότερα κεφάλαια για τη στήριξη της Ελλάδας.
"Η παράταση της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από το ΔΝΤ είναι απίθανη, καθώς οι όροι για τη χρηματοδότηση που παρέχει το Ταμείο σε όλες τις χώρες βασίζονται σε κανόνες που δεν χρήζουν αναδιαπραγμάτευση", σπεύδει να καταστήσει σαφές ο κ. Κατσάμπας.
Εάν η Ελλάδα αποτύχει, συνεχίζει ο ίδιος, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε αυτόματα καθίσταται αδύνατο για το ΔΝΤ να παράσχει νέα κεφάλαια προς την Αθήνα.
Μάλιστα, ο αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξηγεί πως η Αθήνα πέτυχε μόλις το 22% επί του συνόλου των δημοσιονομικών στόχων που είχαν τεθεί για το περασμένο έτος, 2011.
Ωστόσο, το κορυφαίο στέλεχος του ΔΝΤ απορρίπτει τα σενάρια περί αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.
"Εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει από το ευρώ, τότε θα γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω", προειδοποιεί.
"Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης", επισημαίνουν αξιωματούχοι του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, απορρίπτοντας τα σχόλια του κ. Κατσάμπα.
Σε διαφορετικό μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Κατσάμπα περί τρίτου πακέτου διάσωσης, εξηγεί: Το ΔΝΤ συζητά με την Ελλάδα για το πως θα επαναφέρει το ισχύον πρόγραμμά της σε τροχιά.
"Υπάρχουν καλά επιχειρήματα για μια παράταση των δημοσιονομικών στόχων της Ελλάδας", δηλώνει ωστόσο ο ίδιος αξιωματούχος.

(Πρώτη ενημέρωση 16:35)


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης