Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Σχέδιο ύστατης ανάγκης για δεύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους φέρεται να εξετάζει η ΕΚΤ, προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ - Διαρροές κάνουν λόγο και για συμμετοχή της ΕΚΤ...

Σχέδιο ύστατης ανάγκης για δεύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους φέρεται να εξετάζει η ΕΚΤ, προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ - Διαρροές κάνουν λόγο και για συμμετοχή της ΕΚΤ...
Δεύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους φέρεται να βλέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην οποία μάλιστα δεν αποκλείεται να συμμετάσχει.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που διαρρέουν σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ φέρεται να δηλώνουν πως δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, στην οποία θα συμμετάσχει και η ΕΚΤ.
"Εφόσον η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει, η ΕΚΤ είναι έτοιη να δράσει και πάλι" φέρεται να διαμηνύουν στελέχη της ΕΚΤ.
"Θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε σε μια δεύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αν αυτό καταστεί αναγκαίο" φέρεται να δηλώνει αξιωματούχος της ΕΚΤ.
"Τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ είναι μόνο αυτά που έχουν αγοραστεί μέσω του προγράμματος SMP", φέρεται να δηλώνει ο ίδιος αξιωματούχος.
Ο ίδιος αξιωματούχος φέρεται να δηλώνει επίσης: Παρά τις περικοπές, τη βοήθεια και τις συνεχείς επισκέψεις της τρόικας, η Ελλάδα δεν φαίνεται να είναι σε θέση να δει φως στο τούνελ. "Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να την αφήσουμε να αποχωρήσει από το ευρώ", φέρεται να σχολιάζει ο τραπεζίτης.
Η πληροφορία αυτή άρχισε να διαρρέεται σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης, λίγες μόλις ώρες μετά τη δήλωση του αναπληρωτή διευθυντή του ΔΝΤ, Θ. Κατσάμπα πως "η Ελλάδα κατά το 2011 πέτυχε μόλις το 22% επί του συνόλου των δημοσιονομικών της στόχων", γεγονός που κατά πολλούς αντανακλά την αδυναμία της Ελλάδας να επαναφέρει στο σωστό δρόμο τη δημοσιονομική της κατάσταση.
Ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν ειδική αναφορά στις δηλώσεις που είχε κάνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble το καλοκαίρι, σύμφωνα με τις οποίες "Τα δεινά της Ελλάδας και του ελληνικού λαού δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί...".
Στα ίδια μέσα ενημέρωσης, τονίζεται επίσης, το γεγονός πως η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ προς την Αθήνα βρίσκεται ακόμη στον αέρα, μετά τις χθεσινές φήμες πως η όποια απόφαση για τη δόση μπορεί να αναβληθεί ακόμη και για τον Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης