Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Η διαδικασία απομόχλευσης των ευρωπαϊκών τραπεζών έχει αποτύχει - Δεσμεύθηκαν να μειώσουν τα υπό διαχείριση assets, αλλά τελικά τα αύξησαν...

Η διαδικασία απομόχλευσης των ευρωπαϊκών τραπεζών έχει αποτύχει - Δεσμεύθηκαν να μειώσουν τα υπό διαχείριση assets, αλλά τελικά τα αύξησαν...
(upd)Κόλαφο για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών αποτελούν τα στοιχεία της ΕΚΤ για τους ισολογισμούς τους, καθώς αποκαλύπτεται πως η όποια προσπάθεια για απομόχλευση πέφτει στο κενό....
"Η δέσμευση των ευρωπαϊκών τραπεζών, πέρυσι, να μειώσουν πάνω από 1,2 τρις δολάρια τα υπό διαχείριση assets, σε μια προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στην κρίση χρέους, απέτυχε", αναφέρει το Bloomberg, στην κατοχή του οποίου περιήλθαν τα στοιχεία της ΕΚΤ.
Όπως τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, οι τράπεζες της Ευρωζώνης αντί να μειώσουν τα υπό διαχείριση assets, στον αντίποδα τα αύξησαν κατά 7%, στα 34,4 τρις ευρώ.
Πρόκειται για στοιχεία της ΕΚΤ μέχρι τις 31 Ιουλίου.
Κατά τα ίδια στοιχεία, οι BNP Paribas, Banco Santander και UniCredit, ήτοι οι μεγαλύτερες τράπεζες σε Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία, αύξησαν τους ισολογισμούς τους στο 12μηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου Ιουνίου.
"Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεσμεύθηκαν πέρυσι πως θα μειώσουν τα υπό διαχείριση assets κατά 950 δισ. ευρώ σε διάστημα 2 ετών", σχολιάζει μεταξύ άλλων το Bloomberg.
Γιατί δεν το έκαναν; Το δημοσίευμα εξηγεί: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να ευχαριστήσουν τον διοικητή της ΕΚΤ Mario Draghi. H απόφασή του πριν από 9 μήνες να παράσχει πάνω από 1 τρις ευρώ στις τράπεζες, μέσω των LTROs, μείωσε τις πιέσεις για πωλήσεις assets.

(Πρώτη ενημέρωση 19:43)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης