Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Ψάχνουν τη λίστα Lagarde - Γ. Στουρνάρας: Προτεραιότητα το CD με τους καταθέτες στην Ελβετία – Αν δεν εντοπιστεί θα ζητηθεί αντίγραφο - Το είχα δώσει στο ΣΔΟΕ δήλωσε ο Παπακωνσταντίνου (FT)

Ψάχνουν τη λίστα Lagarde - Γ. Στουρνάρας: Προτεραιότητα το CD με τους καταθέτες στην Ελβετία – Αν δεν εντοπιστεί θα ζητηθεί αντίγραφο - Το είχα δώσει στο ΣΔΟΕ δήλωσε ο Παπακωνσταντίνου (FT)
Προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί το θέμα με το «χαμένο» CD που περιλαμβάνει την περιβόητη λίστα των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία.
«Έμαθα για πρώτη φορά την ύπαρξή του την προηγούμενη εβδομάδα από τις εφημερίδες, αλλά εάν το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να το εντοπίσει, τότε θα ζητήσουμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας ένα άλλο αντίγραφο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας στους Financial Times.
Με δηλώσεις του στην ίδια εφημερίδα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε ότι έλαβε, μετά από αίτημά του, το 2010 το συγκεκριμένο cd από την τότε ομόλογό του της Γαλλίας Christine Lagarde. «Σημείωσα τα μεγαλύτερα ποσά και έστειλα τα ονόματα στο ΣΔΟΕ για έλεγχο; Μου είπαν ότι το προκαταρκτικό πόρισμα έδειξε προβλήματα με τις φορολογικές δηλώσεις (τους) και έτσι έδωσα την πλήρη λίστα στο ΣΔΟΕ για έρευνα», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στους «Financial Times".
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε τον περασμένο μήνα μία συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών με τις ελβετικές αρχές σχετικά με τις καταθέσεις των Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες. Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρει ανώνυμη δήλωση αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών, ότι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αρχίσει παρόμοιες διαδικασίες, αλλά δεν τις ολοκλήρωσαν, λόγω της πίεσης που υπήρξε από πολιτικούς και μεγάλους επιχειρηματίες.
Ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ανώνυμα, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ότι το ΣΔΟΕ ελέγχει πάνω από 30 πρώην και σημερινούς πολιτικούς, προσθέτοντας ότι δεν έχουν προκύψει έως τώρα στέρεες ενδείξεις για διάπραξη αδικημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης