Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Επιμένει για κατώτατο μισθό και μείωση των αποζημιώσεων η Τρόικα – Βρούτσης: Πρόωρη η συζήτηση - Επί τάπητος το ωράριο, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και το νέο «μαχαίρι» σε συντάξεις και εφάπαξ

Επιμένει για κατώτατο μισθό και μείωση των αποζημιώσεων  η Τρόικα – Βρούτσης: Πρόωρη η συζήτηση - Επί τάπητος το ωράριο, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και το νέο «μαχαίρι» σε συντάξεις και εφάπαξ
(upd3)Η «καυτή ατζέντα» των εργασιακών σχέσεων ανοίξε σήμερα κατά τη συνάντηση του υπ. Εργασίας Γιάννη Βρούτση και των εκπροσώπων της τρόικας.
Η «καυτή ατζέντα» των εργασιακών σχέσεων άνοιξε σήμερα κατά τη συνάντηση του υπ. Εργασίας Γιάννη Βρούτση και των εκπροσώπων της τρόικας.
Ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση για μείωση των αποζημιώσεων. «Δεν κρίνουμε το χρόνο ώριμο για να ανοίξει ένα τέτοιο θέμα», τόνισε.
Όπως είπε ο υπουργός, με τους εκπροσώπους των δανειστών συζητήθηκε επίσης το θέμα του ΣΕΠΕ και η αξιολόγησή του από το ILO, αλλά και η μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Οι δύο πλευρές συζήτησαν και για τις ενεργητικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκε σχέδιο για την οριστική αντιμετώπιση των «μαϊμού» συντάξεων κι επιδομάτων, της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας.
Επί τάπητος τέθηκαν και τα εργασιακά θέματα που είχε ανοίξει η Τρόικα με την αποστολή του περιβόητου e-mail προς το υπουργείο Εργασίας,  όπως τα ωράρια εργασίας, το κόστος των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, η κατάργηση των τριετιών στον κατώτατο μισθό και η μείωση της ελάχιστης ημερήσιας ανάπαυσης ενώ  εξετάστηκαν και περικοπές στις συντάξεις και τα εφάπαξ, η αύξηση στα 20 έτη του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης και η αύξηση των ορίων ηλικίας.
Σύμφωνα με τον υπ. Εργασίας, η ζημιά για το κράτος από τις «μαϊμού» συντάξεις φθάνει τα 114 εκατ. ευρώ.
Ηδη, έχουν αποκαλυφθεί 11.000 περιπτώσεις πλασματικών συντάξεων (πλην Δημοσίου) και έχει δρομολογηθεί η ηλεκτρονική διασταύρωση των αρχείων των ασφαλιστικών ταμείων με τη βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με προοπτική να αναζητηθούν ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα τα ποσά απ' αυτούς που δεν τα δικαιούται.
Άτομα με ειδικές ανάγκες και μέλη του ΠΑΜΕ αποδοκίμασαν την Τρόικα κατά την είσοδό της στο υπουργείο Εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης