Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Φρούδες οι ελπίδες ότι η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. θα σημάνει το τέλος του αδιεξόδου για την ευρωζώνη - Η αδράνεια θα συνεχιστεί – Citigroup: Μετά τις περιφερειακές εκλογές η Ισπανία θα ξεκαθαρίσει τη θέση της - Σε Κίνα και ΗΠΑ θα στραφούν οι αγορές

Φρούδες οι ελπίδες ότι η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. θα σημάνει το τέλος του αδιεξόδου για την ευρωζώνη - Η αδράνεια  θα συνεχιστεί – Citigroup: Μετά τις περιφερειακές εκλογές η Ισπανία θα ξεκαθαρίσει τη θέση της  - Σε Κίνα και ΗΠΑ θα στραφούν οι αγορές
Αυξάνεται η ανυπομονησία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που πλήττει την ευρωζώνη, η οποία προς το παρόν κινείται με αργούς ρυθμούς, ενώ το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί.
Οι όποιες ελπίδες ότι η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών θα βγάλει την ευρωζώνη από το αδιέξοδο, είναι πιθανό να αποδειχθούν φρούδες, εκτιμά το πρακτορείο Reuters, με την προσοχή των αγορών παγκοσμίως να στρέφεται στα στοιχεία για την κινεζική οικονομία και τα εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ.
Η υπόσχεση της ΕΚΤ για αγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά βρέθηκε να αιωρείται λόγω του δισταγμού της Ισπανίας να υποβάλει αίτημα υπαγωγής στον μηχανισμό στήριξης ESM.
Αν η ανυπομονησία των επενδυτών μεταφράζεται σε αυξημένη πίεση στο κόστος δανεισμού Ισπανίας και Ιταλίας, αυτό θα είναι το σημείο κλειδί που θα αναγκάσει τη Μαδρίτη να ζητήσει διάσωση.
«Οι χαμηλότερες αποδόσεις περιόρισαν την πίεση για άμεση δράση. Αλλά υποψιαζόμαστε ότι μετά τις ισπανικές περιφερειακές εκλογές στις 21 Οκτωβρίου και τη Σύνοδο Κορυφής, η Μαδρίτη θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση της μια και καλή» σχολιάζει ο Juergen Michels, οικονομολόγος της Citigroup για την περιοχή της ευρωζώνης.
Ισπανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως η Μαδρίτη θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα της ΕΚΤ, το οποίο ωστόσο ακόμη σχεδιάζεται. Οι αγορές κατανοούν σύμφωνα με τον ίδιο πως πλέον η ιβηρική χώρα έχει στα χέρια της ένα ισχυρό όπλο το οποίο μένει να ενεργοποιηθεί.
Την ώρα που η προσοχή είναι στραμμένη στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, η προσοχή των αγορών στρέφεται στην Κίνα και την επιβράδυνση της οικονομίας.
Δημοσκόπηση του Reuters προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί στο 7,4% στο γ΄τρίμηνο, με τον χαμηλότερο ρυθμό της τελευταίας τριετίας.
Ο Rob Subbaraman, επικεφαλής οικονομολόγος της Nomura, εκτιμά ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα εκπλήξει στο δ΄τρίμηνο το 2012 στο 8,8%, μετά από μια ενισχυμένη αλλαγή στη νομισματική πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης