Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Σχέδιο 3 σημείων θα παρουσιάσει η Γερμανία στη Σύνοδο Κορυφής δηλώνει ο Schaeuble – Απαιτούνται αλλαγές στη συνθήκη της Ε.Ε. – Να απορρίπτονται οι εθνικοί προϋπολογισμοί – Merkel: Στο επίκεντρο η ανταγωνιστικότητα

Σχέδιο 3 σημείων θα παρουσιάσει η Γερμανία στη Σύνοδο Κορυφής δηλώνει ο Schaeuble – Απαιτούνται αλλαγές στη συνθήκη της Ε.Ε. – Να απορρίπτονται οι εθνικοί προϋπολογισμοί – Merkel: Στο επίκεντρο η ανταγωνιστικότητα
(upd)Σχέδιο τριών σημείων θα παρουσίασει η Γερμανία στην επικείμενη Σύνοδ Κορυφής, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble. Όπως τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος, πρέπει να πραγματοποιηθούν μεγαλύτερα βήματα προς τη δημοσιονομική ένωση. Η ανταγωνιστικότητα θα βρεθεί στο επίκεντρο της Συνόδου σύμφωνα με την Καγκελάριο Merkel.
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ έκανε λόγο για αλλαγή της Ευρωπαϊκής Συνθήκης και απόρριψη των εθνικών προϋπολογισμών των χωρών. Ο κ. Schaeuble ζητά τη θέσπιση «Επιτρόπου Νομίσματος» που θα έχει τη δυνατότητα να απορρίπτει εθνικούς προϋπολογισμούς, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν κατά την επιστροφή του από την Μπανγκόγκ.
Επίσης, ζητά να αλλάξει ο τρόπος ψηφοφορίας στο Ευρωκοινοβούλιο και να καταστεί πιο ευέλικτος, ώστε να μην χρειάζεται για θέματα της ζώνης του ευρώ να ψηφίζουν εκπρόσωποι και των 27 κρατών μελών της ΕΕ.
Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, τόνισε ότι η ανταγωνιστικότητα θα βρεθεί στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής. Παράλληλα υπογράμμισε ότι το ευρώ αξίζει να σωθεί.  Η Γερμανία είναι καλά όταν είναι καλά και η Ε.Ε. δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι δεν πρέπει να κουνάμε το δάχτυλο στις χώρες που δεν εφαρμόζουν με ταχύτητα τις μεταρρυθμίσεις.
Η Καγκελάριος αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως οικονομικές μεταρρυθμίσεις αρχίζουν σταδιακά να αποφέρουν αποτελέσματα. Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, όμως η Ελλάδα έχει επιδείξει μια «αλλαγή στον τρόπο σκέψης» αναφορικά με τα προβλήματά της.
Χθες, ο Γερμανός αξιωματούχος, χαρακτήρισε το ευρώ αναπόσπαστο κομμάτι του αναπτυξιακού μοντέλου της ΕΕ, μιλώντας από τη Μπανγκόγκ, ύστερα από τη σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο.
Το πιο σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη της ευρωζώνης, όπως ο ίδιος διεμήνυσε, είναι η εμπιστοσύνη των αγορών.
"Όλες σχεδόν οι μεγάλες οικονομίες πρέπει να προβούν σε μείωση χρέους", σημείωσε ο Schaeuble, θέτοντας ένα μεσοπρόθεσμο ορίζοντα για την επίτευξη του στόχου.
Στο μεταξύ, ανοιχτή δηλώνει η Γερμανία στις προτάσεις που διέρρευσαν προ ημερών από το γραφείο του επικεφαλής του Eurogroup, Herman Van Rompuy, για κοινό προϋπολογισμό της ευρωζώνης, ξεχωριστό από της ΕΕ.
"Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τα περί ξεχωριστού προϋπολογισμού για την ευρωζώνη", τόνισε με τη σειρά του ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, Steffen Kampeter. "Το Βερολίνο στηρίζει την ιδέα η Ευρωζώνη να καταρτίζει τον δικό της προϋπολογισμό, ξεχωριστά από τον ενιαίο προϋπολογισμό των 27 κρατών μελών της Ευρωζώνης. Ο νέος προϋπολογισμός των 17 χωρών του ευρώ θα περιλαμβάνει μέτρα για τη στήριξη της ανταγνωστικότητας των ευρωπαϊκών χωρών", δήλωνε προ ημερών ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Steffen Seibert.
Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της ανάγκης κατάρτισης ενός νέου, ενιαίου προϋπολογισμού, αποκλειστικά για τις 17 χώρες της Ευρωζώνης, έχει ταχθεί ο πρόεδρος της ΕΕ, Herman Van Rompuy.
Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά σε νέα παρέμβασή του "οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει σοβαρά να εξετάσουν το ενδεχόμενο κατάρτισης ενός νέου προϋπολογισμού των 17 χωρών που την απαρτίζουν".
Παράλληλα ο πρόεδρος της ΕΕ τάχθηκε υπέρ της ανάγκης προώθησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης