Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Προ των πυλών ο ανασχηματισμός – Νέα πνοή στο κυβερνητικό σχήμα επιθυμεί να δώσει ο πρωθυπουργός – Προς επανακαθορισμό της σχέσης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη – Ποιοι υπουργοί μένουν, ποιοι θα δουν την…έξοδο

Προ των πυλών ο ανασχηματισμός – Νέα πνοή στο κυβερνητικό σχήμα επιθυμεί να δώσει ο πρωθυπουργός – Προς επανακαθορισμό της σχέσης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη – Ποιοι υπουργοί μένουν, ποιοι θα δουν την…έξοδο
Προ των πυλών βρίσκεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης συνασπισμού, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να επιθυμεί να δώσει «ανάσα ζωής» στο λαβωμένο κυβερνητικό σχήμα και να επανακαθορίσει τη σχέση του με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.
Το τελευταίο διάστημα η συνοχή της κυβέρνησης δοκιμάστηκε σε μεγάλο βαθμό, λόγω των κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή για τα νέα μέτρα λιτότητας και των προϋπολογισμό, με ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία να καταγράφουν απώλειες στην κοινοβουλευτική τους δύναμη, λόγω της διαγραφής βουλευτών που καταψήφισαν.
Ωστόσο το θέμα που προέκυψε με την εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, περί αντισυνταγματικότητας του Νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια, προκαλεί νέες ισχυρές αναταράξεις, καθώς το ζήτημα έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Το τοπίο για τις επόμενες κινήσεις αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, η οποία ενδέχεται να πραγματοποιηθεί εντός του Σαββατοκύριακου. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να εμπλακούν με πολιτικά πρόσωπα στο νέο υπουργικό συμβούλιο, ωστόσο δεν είναι κάτι που έχει «κλειδώσει» καθώς οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης βρίσκονται σε ιδιαίτερα δεινή θέση μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Ειδικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν επιθυμεί να εμπλακεί περισσότερα στην κυβέρνηση, ωστόσο Σαμαράς και Βενιζέλος καλούν τη ΔΗΜΑΡ να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να στηρίξει με πιο έμπρακτο τρόπο τη τρικομματική κυβέρνηση.
Οι υπουργοί που κατά τα φαινόμενα δεν πρόκειται να μετακινηθούν είναι ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος,ο  Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτη και Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.
Στον αντίποδα, αμφίβολη είναι η παραμονή του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη στην κυβέρνηση, ο οποίος εκφράζει ανοικτά τη διαφωνία του με πολλές κυβερνητικές επιλογές.
Σήμερα μάλιστα ο κ. Ρουπακιώτης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, έκανε λόγο για επιβολή ιδιαίτερα σκληρών όρων από την τρόικα.
"Κατήργησαν στοιχειώδη δικαιώματα των δικηγόρων, ιδίως των νεόπτωχων, που σήμερα εργάζονται με 400 ευρώ. Απαίτησαν και πέτυχαν να μην υπάρχουν κατώτατα όρια σε αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό επιβλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα χάριν των Τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών", τόνισε χαρακτηριστικά.
"Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τα δικαιώματα εκείνων που ασέβησαν σε βάρος τους", συμπλήρωσε, για να προσθέσει πως "αδιαφορεί εάν τον αποκαλούν υπουργό των δικαστών και των δικηγόρων".
Σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται επίσης στο υπουργείο Υγείας, καθώς είναι γνωστές οι κάκιστες σχέσεις ανάμεσα στον υπουργό κ. Λυκουρέτζο και τον υφυπουργό, Μάριο Σαλμά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης