Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Citigroup: Aκόμη κι αν οι ελληνικές τράπεζες συμμετάσχουν στην επαναγορά, η επιτυχία του προγράμματος δεν είναι εξασφαλισμένη - Δύσκολο η κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της... Θα καταρρεύσει και μετά μόνος δρόμος η έξοδος από το ευρώ

Citigroup: Aκόμη κι αν οι ελληνικές τράπεζες συμμετάσχουν στην επαναγορά, η επιτυχία του προγράμματος δεν είναι εξασφαλισμένη - Δύσκολο η κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της... Θα καταρρεύσει και μετά μόνος δρόμος η έξοδος από το ευρώ
Ανώτερη των προσδοκιών και των εκτιμήσεων της αγοράς χαρακτηρίζει τη μέση τιμή επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων η Citigroup, αποτιμώντας τις σημερινές ανακοινώσεις του ΟΔΔΗΧ για τους όρους του buyback.
Όπως σημειώνει η Citigroup σε σημερινή 12σέλιδη έκθεσή της "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - Moody’s downgrades EFSF and ESM, Greek Buyback details", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η μέση τιμή που ανακοινώθηκε για την επαναγορά είναι υψηλότερη σε σχέση με τα όσα είχαν ανακοινωθεί μετά το πέρας του Eurogroup της 26ης Νοεμβρίου.
Κληθείς ο οίκος να σχολιάσει τη στάση των ελληνικών τραπεζών έναντι του προγράμματος επαναγοράς, σημειώνει χαρακτηριστικά: Οι ελληνικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στο buyback, παρά την απροθυμία που είχαν επιδείξει την περασμένη εβδομάδα.
"Η επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας προορίζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών", επαναλαμβάνει η Citigroup, αλλά προειδοποιεί: Ακόμη κι αν οι ελληνικές τράπεζες συμμετάσχουν στην επαναγορά, αυτό δεν είναι αρκετό για την επιτυχία του προγράμματος, αφού οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν ομόλογα αξίας μόλις 15 δισ. ευρώ.
Εστιάζοντας σε άλλο σημείο της έκθεσής της η Citigroup, στις δηλώσεις της Καγκελαρίου Merkel στην εφημερίδα Βild, κατά τις οποίες "δεν αποκλείεται στο μέλλον ένα νέο haircut στο ελληνικό χρέος", σημειώνει: Εάν η Ελλάδα κατορθώσει να εφαρμόσει τα αναγκαία μέτρα που προβλέπει το οικονομικό πρόγραμμα που ακολουθεί, τότε η χώρα θα έχει μια σημαντική ευκαιρία να διεκδικήσει από τους πιστωτές της μια νέα διαγραφή του χρέους της.
"Εάν όμως η ελληνική κυβέρνηση αποτύχει για ακόμη μια φορά να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, το οποίο για εμάς μοιάζει και το πιο πιθανό σενάριο, τότε η κυβέρνηση συνασπισμού θα καταρρεύσει, οι δανειστές της χώρας θα σταματήσουν τη χρηματοδότηση προς την Αθήνα και η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα αργήσει να έρθει", προειδοποιεί στη σημερινή έκθεσή της η Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης