Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Danske Bank: Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί - Το 2013 θα είναι ένα καλύτερο έτος για την Ευρωζώνη - Το κλίμα αλλάζει - Δεν αποκλείονται νέα οικονομικά σοκ τους επόμενους μήνες, αλλά σίγουρα υπάρχουν τα εφόδια για να αντιμετωπιστούν...

Danske Bank: Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί - Το 2013 θα είναι ένα καλύτερο έτος για την Ευρωζώνη - Το κλίμα αλλάζει - Δεν αποκλείονται νέα οικονομικά σοκ τους επόμενους μήνες, αλλά σίγουρα υπάρχουν τα εφόδια για να αντιμετωπιστούν...
"Το κλίμα αλλάζει και αλλάζει προς το καλύτερο", σημειώνει στην τελευταία έκθεσή της η Danske Bank, στην οποία προβλέπει πως η παγκόσμια οικονομία θα ισχυροποιηθεί το 2013.
Όπως σημειώνει στην εν λόγω έκθεσή της, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, μετά το 2012, ένα έτος που χαρακτηρίστηκε από την αδύναμη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, το 2013 δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για περισσότερη αισιοδοξία.
"Πολλά από τα εμπόδια του 2012 έχουν ξεπεραστεί. Οι δράσεις της πολιτικής ηγεσίας ανά τον κόσμο είναι πλέον πιο επιθετικές", σχολιάζει ο οίκος, προβλέποντας βελτίωση των οικονομικών συνθηκών σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, εκτιμά πως η ανάκαμψη του 2013 θα είναι η πλέον συγχρονισμένη σε παγκόσμιο επίπεδο από το... 2009.
Όπως εξηγεί η Danske Βank, η ευρωπαϊκή κρίση χρέους έλαβε εξαιρετικά επικίνδυνες διαστάσεις κατά το 2012, διατηρώντας υψηλούς τους κινδύνους ακόμη για τη διάσπαση της Ευρωζώνης.
Ωστόσο, συνεχίζει ο οίκος, μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ για νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων και τη βελτίωση της κατάστασης της Ελλάδας, οι ανησυχίες για την ευρωζώνη έχουν περιοριστεί.
"Αν και δεν αποκλείονται νέες περίοδοι οικονομικού στρες στην Ευρωζώνη κατά το 2013, το νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ είναι αρκετό να διαχειριστεί τα μελλοντικά οικονομικά σοκ", υποστηρίζουν οι αναλυτές του οίκου.
Η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας θα ισχυροποιηθεί κατά το 2013, επαναλαμβάνει στην έκθεσή του ο οίκος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει ένας άκρως αρνητικός παράγοντας που επηρεάζει την παγκόσμια ανάπτυξη. Ο παράγοντας αυτός δεν είναι άλλος από τα ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας, κυρίως δε στον αναπτυγμένο κόσμο.
Ωστόσο η Danske Bank προειδοποιεί πως οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία το 2013 δεν έχουν πλήρως εξαλειφθεί. "Μια νέα αναζωπύρωση της κρίσης στην Ευρωζώνη θα εντείνει εκ νέου την αβεβαιότητα", υπογραμμίζει.
Τέλος ο οίκος προβλέπει πως και το 2014 θα είναι μια χρονιά που θα χαρακτηριστεί από την περαιτέρω ενδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης