Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Δεν αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες η Standard & Poor's - Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση CCC για τις Εθνική, Eurobank, Αlpha Bank και Πειραιώς - Aρνητικό το outlook - Μια στις 3 οι πιθανότητες χρεοκοπίας τους...

Δεν αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες η Standard & Poor's - Επιβεβαίωσε την  αξιολόγηση CCC για τις Εθνική, Eurobank, Αlpha Bank και Πειραιώς - Aρνητικό το outlook - Μια στις 3 οι πιθανότητες χρεοκοπίας τους...
Η αναβάθμιση της Ελλάδας κατά 6 βαθμίδες, στο B- από selective default προηγουμένως, από την Standard & Poor's, δεν έφερε και την αναβάθμιση των αξιολογήσεων των ελληνικών τραπεζών.
Η S&P ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώνει στο CCC την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση για τις εξής ελληνικές τράπεζες: Εθνική, Eurobank, Αlpha Bank και Πειραιώς. Στο C διατηρεί αμετάβλητη και τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική τους αξιολόγηση. To outlook για τις ελληνικές τράπεζες παραμένει αρνητικό.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο 2ωρα, στις 18/12, ο οίκος ανακοίνωσε την αναβάθμιση της Ελλάδας σε Β-, βγάζοντας τη χώρα μας από το καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.
"Παρά το γεγονός ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό, ως αποτέλεσμα της ισχυρής αποφασιστικότητας της Ευρωζώνης να στηρίξει την ανάκτηση της οικονομικής σταθερότητας στην Ελλάδα και να διαφυλάξει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, οι 4 ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να παραμένουν αντιμέτωπες με σοβαρούς κινδύνους, υπό το βάρος των αδύναμων χρηματοπιστωτικών τους προφίλ", σχολιάζει χαρακτηριστικά η S&P.
Το αρνητικό outlook των ελληνικών τραπεζών, εξηγεί ο οίκος, αντανακλά την άποψη της S&P ότι είναι πιθανή η υποβάθμιση των αξιολογήσεών τους, αφού οι πιθανότητες κατάρρευσής τους ανέρχονται στο 33% (ήτοι μια στις τρεις πιθανότητες).
"Η συνεχιζόμενη επιδείνωση των χρηματοπιστωτικών προφίλ των 4 ελληνικών τραπεζών είναι μια πραγματικότητα, γεγονός που τις καθιστά εξαιρετικά ευάλωτες στο υψηλό ρίσκο που ενέχει η ελληνική οικονομία", σημειώνει ο οίκος και εξηγεί: Μπορεί η στήριξη σε επίπεδα κεφαλαίων και ρευστότητας από τις αρμόδιες αρχές να επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να εναρμονιστούν με τις απαιτήσεις των κανονισμών και της νομοθεσίας, αλλά σίγουρα η στήριξη αυτή δεν επαρκεί για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος από το αδύναμο οικονομικό και λειτουργικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται οι ελληνικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης