Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Νέα συνάντηση των πολυεθνικών με τον πρωθυπουργό εντός του Ιανουαρίου - Άλλες 2 διεθνείς εταιρίες φέρνουν νέες γραμμές παραγωγής στην Ελλάδα - Θετικότερο το κλίμα για την Ελλάδα

Νέα συνάντηση των πολυεθνικών με τον πρωθυπουργό εντός του Ιανουαρίου - Άλλες 2 διεθνείς εταιρίες φέρνουν νέες γραμμές παραγωγής στην Ελλάδα - Θετικότερο το κλίμα για την Ελλάδα
Εντός του Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη συνάντηση των πολυεθνικών επιχειρήσεων με παραγωγική δραστηριότητα στην Ελλάδα με τον Πρωθυπουργο και τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
Η αίσθηση που αποκόμμισαν  οι managers των 13  θυγατρικών πολυεθνικών επιχειρήσεων-όταν είδαν τον Πρωθυπουργό στα μέσα Δεκεμβρίου- είναι ότι για πρώτη φορά, μετά την πεντάχρονη ύφεση στη χώρα μας, παγιώνεται ένα κλίμα επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη χώρα και ότι η Ελλάδα απομακρύνεται από τον κίνδυνο επιστροφής στη δραχμή.
Το γεγονός επιβεβαιώθηκε και από την άνοδο της τιμής των ελληνικών ομολόγων, μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P.
Και προς επίρρωσιν όλων των παραπάνω έρχεται τώρα να να γίνει γνωστό ότι μετά τις αποφάσεις της Unilever, μέσω της «Ελαΐς», και της Philip Morris International, μέσω της «Παπαστράτος», να φέρουν γραμμές παραγωγής από το εξωτερικό, θα ακολουθήσουν άλλες δύο θυγατρικές πολυεθνικών στη διάρκεια των πρώτων μηνών του 2013, που θα πράξουν το ίδιο.
Στο γεγονός αυτό αναμένεται να συμβάλει και το ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ανοιχτής διαβούλευσης και εισάγεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία φιλικότερου περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις.
Παράλληλα, αρχίζει να υλοποιείται η νέα εθνική στρατηγική για τη διευκόλυνση του εξωτερικού εμπορίου.
Επίσης οι manafers ζήτησαν να επισπευσθούν οι δικαστικές αποφάσεις για θέματα νέων επενδύσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας αλλά και να ισχύσει ο ηλεκτρονικός ΦΠΑ προκειμένου να μην παρατηρούνται γραφειοκρατικά εμπόδια στην λειτουργία των εταιριών.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης