Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ): Πρέπει να κλείσει η εκκρεμότητα του φορολογικού - Στο Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου η απόφαση για τη δόση - Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ): Πρέπει να κλείσει η εκκρεμότητα του φορολογικού - Στο Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου η απόφαση για τη δόση - Συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Το φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί έως την επόμενη Παρασκευή, διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup. Ουδέν σχόλιο για ΣΥΡΙΖΑ και λίστα Lagarde.
Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με βασικό θέμα την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ολοκληρωθούν ενόψει και της επικείμενης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup).Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε πως στο Eurogroup θα ληφθεί η απόφαση για την επόμενη δόση τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη και να έχει κλείσει και η εκκρεμότητα του φορολογικού η οποία, όπως είπε, θα ψηφιστεί την επόμενη Παρασκευή.
Ο κ. Στουρνάρας δεν θέλησε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να τον βάλει στο κάδρο όσον αφορά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ τονίζοντας πως δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα και πως δεν τον αφορά.
Σχετικά με τις υποθέσεις επιχειρηματιών οι οποίοι οδηγούνται τις τελευταίες μέρες στο αυτόφωρο για χρέη στο δημόσιο ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως οι αρχές κάνουν τη δουλειά τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει προαναγγείλει αυστηρούς ελέγχους σε όλους όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, ενώ έχει τονίσει ότι ο ίδιος έφερε στη Βουλή την αυθεντική λίστα Lagarde και όχι κάποιος άλλος.
Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι «εγώ έφερα τη λίστα Lagarde, την αυθεντική, δεν την έφερε κάποιος άλλος. Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να με βάλει στο "κάδρο"...» είπε χαρακτηριστικά. Όπως είπε θα γίνουν έλεγχοι και στη λίστα Lagarde, ωστόσο προέχουν έλεγχοι στη λίστα με τις 54 χιλιάδες για φοροδιαφυγή. «Θα κληθούν αυτοί που έβγαλαν έξω τα χρήματα να τα δικαιολογήσουν, αλλιώς θα πληρώσουν» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης