Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Επιστήμη και τεχνολογία αιχμής στην υπηρεσία του Έλληνα ασθενή

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Επιστήμη και τεχνολογία αιχμής στην υπηρεσία του Έλληνα ασθενή
Για τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, η τεχνολογική πρωτοπορία έχει στο επίκεντρό της τον ανθρώπινο παράγοντα

Τεχνητή νοημοσύνη (AI), εικονική πραγματικότητα (virtual reality), τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing): Ο χώρος της υγειονομικής περίθαλψης υφίσταται έναν βαθύ μετασχηματισμό, καθώς καλείται να ενσωματώσει τις μεγάλες τεχνολογικές επαναστάσεις της εποχής μας, που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από βιβλία επιστημονικής φαντασίας.
Το στοίχημα είναι μεγάλο, καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις φέρνουν σημαντική αναβάθμιση των διαγνωστικών και θεραπευτικών δυνατοτήτων και βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών στα νοσοκομεία, αλλά είναι τόσο ραγδαίες, που για να τις ακολουθήσουν οι πάροχοι υγείας και να τις αφομοιώσουν, μετατρέπονται σταδιακά, κατά μια έννοια, σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Ταυτόχρονα, απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις, τόσο σε τεχνολογικό εξοπλισμό, όσο και σε επιστημονικό δυναμικό, που σε βάθος χρόνου ελάχιστοι πάροχοι στον κλάδο μπορούν να διασφαλίσουν.

Brain gain

Για τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, η τεχνολογική πρωτοπορία έχει στο επίκεντρό της τον ανθρώπινο παράγοντα, λαμπρούς ιατρούς κι επιστήμονες που βρίσκονται στην αιχμή των τεχνολογικών εξελίξεων, και τις αξιοποιούν για να προσφέρουν ολοένα και πιο αποτελεσματικές διαγνώσεις και θεραπείες. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος Ιατρικού εδώ και αρκετά χρόνια εφαρμόζει ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα επαναπατρισμού κορυφαίων Ελλήνων ιατρών που διαπρέπουν στο εξωτερικό, παρέχοντάς τους κίνητρα και τις απαραίτητες συνθήκες για να συνεχίσουν το κλινικό τους έργο στην Ελλάδα και να συνδυάσουν την τεχνογνωσία τους με αυτήν των κορυφαίων ιατρών της χώρας που στελεχώνουν τα νοσοκομεία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.
Η πρωτοπορία, είτε αφορά σε τεχνολογικό εξοπλισμό, είτε σε κτιριακές υποδομές, είτε επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα, απαιτεί βάθος χρόνου για να αποδώσει, κάτι που μπορεί να προσφέρει μόνο ένας στρατηγικός επενδυτής. Ως ο μεγαλύτερος και ο πιο σταθερός ελληνικός πόλος στην Υγεία, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επενδύει αταλάντευτα και με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό στην καινοτομία, επιδιώκοντας να βρίσκεται πάντα «ένα βήμα μπροστά» και να αποτελεί, σύμφωνα και με το όραμα του ιδρυτή του Ομίλου, Δρ. Γεώργιου Αποστολόπουλου, σημείο συνάντησης της επιστήμης με την τεχνολογία, έτσι ώστε οι Έλληνες ασθενείς να απολαμβάνουν κορυφαίες υπηρεσίες υγείας, με επίκεντρο τον άνθρωπο, στη χώρα τους.

Τεχνολογική υπεροχή

Για τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών αυτή είναι μια γνώριμη και οικεία συνθήκη. Από ιδρύσεώς του, ο Όμιλος έχει ως διαχρονική δέσμευση και πρακτική να υιοθετεί πρώτος στην Ελλάδα, τις τελευταίες εξελίξεις στην ιατρική τεχνολογία, δημιουργώντας ουσιαστική προστιθέμενη αξία για τους Έλληνες ασθενείς και την ελληνική ιατρική κοινότητα. Τα παραδείγματα είναι πολλά κι εμβληματικά: από την έλευση του πρώτου στεφανιογράφου στη χώρα μας, το 1984, μια πραγματική επανάσταση για την εποχή του, και το πρώτο ρομποτικό σύστημα da Vinci, το 2006, με το οποίο εγκαινιάστηκε η ρομποτική χειρουργική στην Ελλάδα, μέχρι πιο πρόσφατα επιτεύγματα, όπως η πρώτη διαδερμική αντικατάσταση μιτροειδούς βαλβίδας στον κόσμο, που έλαβε χώρα στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ενός μεγάλου προγράμματος πρωτοποριακών και διεθνούς εμβέλειας κλινικών μελετών.
Υβριδικό_χειρουργείο.jpg
Σήμερα, στις υπερσύγχρονες ψηφιακές χειρουργικές αίθουσες του Ομίλου, φιλοξενούνται υβριδικές χειρουργικές επεμβάσεις με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής, όπως η εικονική πραγματικότητα, παρέχοντας άνευ προηγουμένου διαγνωστικές και θεραπευτικές δυνατότητες για μεγάλο εύρος παθήσεων. Χρησιμοποιούνται πρωτοποριακός εξοπλισμός και υλικά, που συναντώνται στα κορυφαία κέντρα του πλανήτη, αξιοποιώντας τεχνολογίες, όπως η τρισδιάστατη εκτύπωση, προκειμένου να παρέχονται εξατομικευμένες θεραπείες, προσαρμοσμένες στις ανατομικές ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή.
Ο Όμιλος Ιατρικού διαθέτει προηγμένα ρομποτικά συστήματα, όπως το Da Vinci® Xi HD, έχοντας συμμετάσχει στην εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ως Κέντρο Αναφοράς κι Εκπαίδευσης, το Focal One® HIFU (Υψηλής Συχνότητας Υπέρηχοι) και το ROSA®, ενώ έχει επενδύσει σε πανίσχυρους αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους, εξοπλισμένους με τεχνολογίες AI, καθώς κι ένα ολοκαίνουργο ψηφιακό σύστημα PET/CT, ψηφιακούς αγγειογράφους, καινοτόμο εξοπλισμό για στερεοτακτική ακτινοθεραπεία, και ψηφιακής μαστογραφίας, που ενσωματώνουν τεχνολογίες 3D για προσυμπτωματικό έλεγχο για καρκίνο του μαστού

Διεθνές Ογκολογικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη

Η τεχνολογική υπεροχή του Ομίλου Ιατρικού βασίζεται όχι μόνο στην ενσωμάτωση της καινοτομίας, αλλά και την άμεση υιοθέτηση των πλέον σύγχρονων πρακτικών και τάσεων στο χώρο της ιατρικής φροντίδας διεθνώς. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διαμόρφωση εξειδικευμένων κέντρων ανά ιατρική ειδικότητα, στα οποία θα προσφέρεται ολιστική φροντίδα στους ασθενείς.
Σύντομα, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το νέο, πρότυπο Διεθνές Ογκολογικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, ένα ξεχωριστό και αυτόνομο κτίριο 12.000 τετραγωνικών μέτρων δίπλα στο Ιατρικό Διαβαλκανικό.
Στο νέο Διεθνές Ογκολογικό Κέντρο θα φιλοξενείται ο πλέον σύγχρονος εξοπλισμός για τη διαχείριση όλων των ογκολογικών περιστατικών, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Ψηφιακό σύστημα PET/CT, με υψηλή ανιχνευτική ευαισθησία και εντυπωσιακή ογκομετρική ανάλυση με 80% μικρότερη δόση ραδιοφαρμάκου και διαγνωστικές εικόνες υψηλής ευκρίνειας.
  • Γραμμικούς επιταχυντές τελευταίας γενιάς, όπως ο EDGE της εταιρείας Varian, δίνοντας νέα διάσταση στην Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία, χάρη στην ικανότητά του να στοχεύει με απαράμιλλη ακρίβεια τους καρκινικούς όγκους, δίχως να βλάπτει τους περιβάλλοντες, υγιείς ιστούς.

Ακτινοχειρουργικό_Σύστημα_EDGE_1.jpg
Κι όλα αυτά, σε μια στάση «one stop», από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία, χωρίς ο ασθενής να ταλαιπωρείται από περιττές και ενίοτε εξουθενωτικές μετακινήσεις.
Το Διεθνές Ογκολογικό Κέντρο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών είναι μια επένδυση εμβληματικού χαρακτήρα, καθώς ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες και τάσεις στο χώρο της υγείας, βασισμένη στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και σχεδιασμένη για να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών όχι μόνο της Βορείου Ελλάδας, αλλά και γειτονικών χωρών και γενικότερα του εξωτερικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης