Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Μύδρους εξαπολύουν....οι Γάλλοι.... για το ρόλο της Goldman Sachs στην Ελλάδα και το... πραξικόπημα τοποθέτησης του Λ. Παπαδήμου στην πρωθυπουργία

Μύδρους εξαπολύουν....οι Γάλλοι.... για το ρόλο της Goldman Sachs στην Ελλάδα και το... πραξικόπημα τοποθέτησης του Λ. Παπαδήμου στην πρωθυπουργία
Την ώρα που η Ελλάδα βυθίζεται στην ύφεση και τη φτώχεια, η Goldman Sachs ανακοινώνει αύξηση κερδών και αμοιβών στα στελέχη της εξαιτίας της μεγάλης απόδοσης που είχαν το 2012. Σύμφωνα με τη γαλλική ηλεκτρονική εφημερίδα www.agoravox.fr, οι Ευρωπαίοι πρέπει να αντιδράσουν σε αυτό που γίνεται, εάν δεν θέλουν η Γαλλία να βρεθεί στην ίδια μοίρα με την Ελλάδα, και να σταματήσει άμεσα τη μετατροπή της ευρωζώνης σε "Ευρώπη των τραπεζιτών".
Η ανεργία στην Ελλάδα έχει εκτοξευθεί στο 26,8% το Σεπτέμβριο, από 19,7% ένα χρόνο πριν, ενώ οι αυτοκτονίες και η μετανάστευση προκαλεί μία άνευ προηγουμένου αιμορραγία στον ελληνικό παραγωγικό ιστό.  Πολλοί άνεργοι, καταφεύγουν στα συσσίτια και στα σκουπίδια για την καθημερινή του επιβίωση, αφού η λιτότητα έχει προκαλέσει φοβερά προβλήματα στην κοινωνική και πολιτική ειρήνη.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους Γάλλους, η Goldman Sachs προκαλεί με την πρωτοφανή αύξηση των εσόδων της, καθώς και με τα σκανδαλώδη μόνους στα στελέχη της, διαμορφώνοντας το μέσο μισθό στις 400 χιλ. δολάρια το χρόνο ή 26 χιλ. δολάρια το μήνα. Μάλιστα υπενθυμίζουν ότι ήταν η ίδια η επενδυτική που αμείφτηκε με 300 εκατ. δολάρια ως προμήθεια για την παροχή συμβουλών στην ελληνική κυβέρνηση του 2001, η οποία προσπαθούσε να κρύψει μέρος του χρέους της μέσω χρηματοοικονομικών προϊόντων, swap. Ήταν η ίδια που με μιας μορφής συγκαλυμμένου πραξικοπήματος "όρισε" έναν άνθρωπο της, τον Λουκά Παπαδήμο, πρωθυπουργό της χώρας, ώστε να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα απομείωσης του ελληνικού χρέους, το γνωστό PSI.
Σύμφωνα με την www.agoravox.fr, η Ελλάδα δεν είναι μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη. Τα ίδια τείνουν να συμβούν και στην Πορτογαλία και στην Ισπανία. Εάν η Γαλλία δεν θέλει να έχει την ίδια τύχη τότε οι Ευρωπαίοι πρέπει να αλλάξουν την πολιτική τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης