Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Στουρνάρας (υπ.Οικονομικών): Πολύ μικρή η πιθανότητα Grexit – Το 2014 η ανάκαμψη της οικονομίας – Δεν θα υπάρξουν νέα πακέτα λιτότητας

Στουρνάρας (υπ.Οικονομικών): Πολύ μικρή η πιθανότητα Grexit – Το 2014 η ανάκαμψη της οικονομίας – Δεν θα υπάρξουν νέα πακέτα λιτότητας
(upd)Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό δίκτυο BBC. Ο κ.Στουρνάρας υποστήριξε ότι το 2014 θα έρθει η ανάκαμψη, τόνισε πως η πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι πολύ μικρή και απέκλεισε νέα μέτρα λιτότητας, εάν υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις.

«Σαφώς υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας, φως στο τέλος του τούνελ. Καταφέραμε να αντιστρέψουμε το κλίμα]στην οικονομία, υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία από τις αγορές, οι καταθέσεις επιστρέφουν στις τράπεζες, το κράτος εξοφλεί τις υποχρεώσεις τους στον ιδιωτικό τομέα και υπάρχει αλλαγή στο πώς μας βλέπει η Ευρώπη» είπε ο κ.Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας πως «όλοι οι βασικοί δείκτες είναι θετικοί, βρισκόμαστε κατά δύο τρίτα στο δρόμο για τον στόχο μας, οπότε οι πολίτες μπορούν να ελπίζουν».
«Προς το τελευταίο τρίμηνο του 2013 θα έχουμε ανάκαμψη. Αισθάνομαι σίγουρος, 100% βέβαιος ότι φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης στην Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διαγραφής μέρους του χρέους που διακρατεί ο επίσημος τομέας, ανέφερε πως «θα ήταν ευπρόσδεκτη μείωση του βάρους του χρέους, αλλά υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να γίνει αυτό».  «Θα έπρεπε όμως να γίνει με τρόπο που ελαχιστοποιεί τη ζημιά για τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη» σημείωσε ο κ.Στουρνάρας.
Επιπλέον, ο υπ.Οικονομικών τόνισε ότι εάν εφαρμοστεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων αυτής της χρονιάς δεν θα υπάρξουν άλλα πακέτα λιτότητας ούτε περικοπές στους μισθούς, στα επιδόματα και στις συντάξεις.
«Από το ξέσπασμα της κρίσης και την υπαγωγή στο πρόγραμμα στήριξης Ελλάδα αναγκάστηκε να κάνει περικοπές υπερβολικά γρήγορα, υπερβολικά βαθιά» είπε ο κ.Στουρνάρας ο οποίος αφού πρόσθεσε ότι «βλέποντάς το εκ των υστέρων, θα έπρεπε να είχαμε δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις δομικές μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις εξ αρχής, αλλά δεν μπορούμε πια να γυρίσουμε πίσω» επεσήμανε ότι «η Ευρωζώνη δεν ήταν έτοιμη για την κρίση».

(Πρώτη ενημέρωση: 08:23)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης