Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Standard & Poor's: Εξαιρετικά αδύναμη παραμένει η ευρωπαϊκή οικονομία - Συνιστά απειλή για την παγκόσμια ζήτηση στην αγορά των καταναλωτικών προϊόντων

Standard & Poor's: Εξαιρετικά αδύναμη παραμένει η ευρωπαϊκή οικονομία - Συνιστά απειλή για την παγκόσμια ζήτηση στην αγορά των καταναλωτικών προϊόντων
Εξαιρετικά αδύναμη παραμένει η ευρωπαϊκή οικονομία, διαμηνύει σε νέα έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, προειδοποιώντας μεταξύ άλλων πως το γεγονός αυτό συνιστά απειλή για την παγκόσμια ζήτηση των καταναλωτικών προϊόντων.
"Οι συνεχιζόμενες αδύναμες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ευρωζώνη μπορούν να αποτελέσουν τροχοπέδη για την παγκόσμια ζήτηση των καταναλωτικών προϊόντων (consumer products)", σχολιάζει χαρακτηριστικά στην εν λόγω έκθεσή του ο οίκος.
Ταυτόχρονα προειδοποιεί πως αρνητικός είναι ο αντίκτυπος στην αγορά των καταναλωτικών προϊόντων και από τις ανησυχίες για τη δημοσιονομική κατάσταση των ΗΠΑ.
Κατά τον οίκο, το outlook για τα καταναλωτικά προϊόντα παραμένει αρνητικό.
Στο μεταξύ, σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι μισθοί στην Ελλάδα, ανέφερε το μεσημέρι σε άλλη ειδική έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο οίκος στην εν λόγω έκθεσή του, οι μισθοί στην Ελλάδα βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, ειδικά από το καλοκαίρι του 2012.
Ειδική μνεία όμως ο οίκος κάνει και στην πορεία των ελληνικών εισαγωγών, για τις οποίες επίσης σημειώνει πως βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.
Στην εν λόγω έκθεση, ο S&P αναγνωρίζει πως οι πιο αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης έχουν πράγματι σημειώσει πρόοδο στην κατεύθυνση ανάταξης των οικονομιών τους.
"Οι υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς στην εξισορρόπηση των οικονομιών τους", υποστηρίζει ο οίκος.
"Οι ολοένα και αυξανόμενες εξαγωγές σηματοδοτούν τα οφέλη της δημοσιονομικής προσαρμογής που ακολουθούν οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου", σημειώνουν επίσης οι αναλυτές του S&P, εξηγώντας ωστόσο πως τα στοιχεία περί ενίσχυσης της εξαγωγικής δραστηριότητας αφορούν στην Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης