Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Draghi (EKT): Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, αλλά τα υψηλά επίπεδα ανεργίας είναι ανησυχητικά - Να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις - Μακρά διαδικασία η δημοσιονομική προσαρμογή

Draghi (EKT): Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, αλλά τα υψηλά επίπεδα ανεργίας είναι ανησυχητικά - Να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις - Μακρά διαδικασία η δημοσιονομική προσαρμογή
Σημαντική είναι η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα και τα υπόλοιπα κράτη της ευρωπαϊκής περιφέρειας, στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, διαμηνύει ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Βild, o Draghi αναγνωρίζει ότι ο Ευρωπαϊκός Νότος έχει σημειώσει ορατή πρόοδο, ωστόσο τονίζει πως οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν και οι μεταρρυθμίσεις να επιταχυνθούν.
Τα κράτη του Νότου, εκτιμά ο ισχυρός άντρας της ΕΚΤ, πρέπει να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών της.
"Στόχος της υλοποίησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων είναι η καλύτερη λειτουργία των οικονομιών, με άμεσο όφελος στην κοινωνία", δηλώνει χαρακτηριστικά στη Bild o Draghi.
O κεντρικός τραπεζίτης αναγνωρίζει τη σημαντική μείωση των ελλειμμάτων σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, ωστόσο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα υψηλά ακόμη ποσοστά ανεργίας που εμφανίζουν οι χώρες αυτές.
"Οι προσπάθειες για δημοσιονομική προσαρμογή στην ευρωπαϊκή περιφέρεια είναι μια μακρά και δύσκολη διαδικασία. Ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο στόχο μας", διαμηνύει χαρακτηριστικά ο Draghi.
Tην ίδια ώρα, η Bild σε έτερο δημοσίευμά της, σημειώνει πως η ΕΚΤ εκφράζει μεγάλες ανησυχίες για την συνεχιζόμενη ισχυροποίηση του ευρώ, ακόμη κι αν δεν το παραδέχεται δημοσίως.
"Η ΕΚΤ εκφράζει φόβους πως η άνοδος του ενιαίου νομίσματος θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη στις όποιες προσπάθειες για ανάπτυξη, κυρίως στα ευρωπαϊκά κράτη εκείνα που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση χρέους", σημειώνει με νόημα η Bild.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης