Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Citigroup: Θα υπάρξει συμφωνία για το κυπριακό πακέτο διάσωσης - Αλλά η συμμετοχή των καταθετών δεν θα αποφευχθεί - Το Eurogroup εργάζεται σκληρά στην κατεύθυνση οριστικοποίησης του deal

Citigroup: Θα υπάρξει συμφωνία για το κυπριακό πακέτο διάσωσης - Αλλά η συμμετοχή των καταθετών δεν θα αποφευχθεί - Το Eurogroup εργάζεται σκληρά στην κατεύθυνση οριστικοποίησης του deal
"Το Eurogroup πράγματι εργάζεται σκληρά στην κατεύθυνση οριστικοποίησης του πακέτου διάσωσης της Κύπρου".
Την ανωτέρω διαπίστωση εκφράζει η Citigroup, στην τελευταία 9σέλιδη έκθεσή της για τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - Deficit Reduction in Periphery Taking Longer Than Planned", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Aλλά ο οίκος προειδοποιεί: Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να υπάρξει συμφωνία για το κυπριακό πακέτο διάσωσης, χωρίς να υπάρξει συμμετοχή των καταθετών στα σχέδια ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών.
Επί της ουσίας η Citigroup κρίνει άκρως πιθανή την εμπλοκή των καταθετών στο κυπριακό πακέτο διάσωσης, παρά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις που διατυπώνουν όχι μόνο Ευρωπαίοι, αλλά και Κύπριοι αξιωματούχοι το τελευταίο διάστημα.
Ειδικότερα ο οίκος για την άποψη του αυτή επικαλείται και τις χθεσινές τοποθετήσεις επί του κυπριακού ζητήματος, ξεχωρίζοντας εκείνες του οίκου Standard & Poor's, αλλά και του επικεφαλής του Euro Working Group, Thomas Wieser.
Όπως προειδοποίησε χθες ο οίκος S&P, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Κύπρου.
Στο μεταξύ, συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου μέχρι τα τέλη του Μαρτίου αναμένει το Euro Working Group, η ομάδα εργασίας που προετοιμάζει τις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup).
"Eκτιμώ ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για το κυπριακό πακέτο διάσωσης μέχρι τα τέλη του Μαρτίου", δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο επικεφαλής του Euro Working Group, Τhomas Wieser.
"Δεν είναι ακόμη εφικτό να εκτιμηθεί η δομή και η μορφή του πακέτου διάσωσης για την Κύπρο, αλλά σίγουρα θα υπάρξει και συμφωνία και πακέτο", έσπευσε να διευκρινίσει ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομάδας εργασίας.
Ωστόσο ο Wieser επιχείρησε να διαψεύσει τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του κυπριακού χρέους.
"Το κυπριακό χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο, χωρίς αναδιάρθρωση", έσπευσε να προσθέσει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

M. Φ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης