Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Στροφή 90 μοιρών από τη Deutsche Bank για το ευρώ - Θα υποχωρήσει έως τα 1,20 δολ μέχρι το β' 6μηνο του 2013 - Οι 7 κρίσιμοι λόγοι - Διαφωνεί η JP Morgan - Προβλέπει άνοδο του ενιαίου νομίσματος στα 1,32 δολ

Στροφή 90 μοιρών από τη Deutsche Bank για το ευρώ - Θα υποχωρήσει έως τα 1,20 δολ μέχρι το β' 6μηνο του 2013 - Οι 7 κρίσιμοι λόγοι - Διαφωνεί η JP Morgan - Προβλέπει άνοδο του ενιαίου νομίσματος στα 1,32 δολ
(upd2)Στροφή... 90 μοιρών κάνει η Deutsche Bank, όσον αφορά στη στάση της έναντι της πορείας του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος.
Ο οίκος, αφού αποφάσισε τον περασμένο μήνα, Φεβρουάριο, να αλλάξει σύσταση για το ευρώ, από bullish (αισιόδοξος) σε neutral (ουδέτερος), με την έλευση του Μαρτίου, προχωρά σε νέα μεταβολή της άποψής του, δηλώνοντας πλέον bearish (απαισιόδοξος) για την επόμενη μέρα του ενιαίου νομίσματος.
Μάλιστα η Deutsche Bank, στη νέα έκθεσή της με τίτλο "7 Reasons Why We Are Turning Bearish On EUR/USD For A Move To 1.20", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, σημειώνει πως πλέον η υποχώρηση του ευρώ στα επίπεδα των 1,20 δολαρίων είναι μονόδρομος.
"Το ευρώ θα έχει υποχωρήσει στα 1,20 δολάρια μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2013", σχολιάζουν οι αναλυτές του οίκου, επικαλούμενοι μάλιστα για τη θέση τους αυτή όχι έναν, ούτε δύο, αλλά συνολικά 7 λόγους...
Ποιοι είναι οι λόγοι αυτοί;
Η Deutsche Bank παρουσιάζει:
1) Δεν υπάρχει περιθώριο για πρόσθετη ποσοτική χαλάρωση από τη Fed στις ΗΠΑ.
2) Τα επιτόκια στις ΗΠΑ σταδιακά θα αυξηθούν, γεγονός που θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στις αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων αμερικανικών ομολόγων.
3) Εάν η Fed αποφασίσει να τερματίσει τα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, τότε το δολάριο (έναντι του ευρώ) θα επωφεληθεί.
4) Υπάρχει περιθώριο για... πρόσθετη απογοήτευση στην Ευρωζώνη. Αυτό αντανακλούν τα μακροοικονομικά μεγέθη που ανακοινώνονται το τελευταίο διάστημα.
5) Η διαδικασία αποπληρωμής από την πλευρά των ευρωπαϊκών τραπεζών μέρους των 3ετών δανείων που έλαβαν από την ΕΚΤ (LTROs) έχει αποτιμηθεί από τις αγορές.
6) Η περίπτωση της Ιταλίας, στη σκιά της αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας, είναι αδύνατον να παράσχει... θετικές εκπλήξεις, τέτοιες ώστε να στηριχθεί ή να δικαιολογηθεί η άνοδος του ευρώ.
7) Η γενικότερη εικόνα που αφορά στην κατάσταση του ευρώ μόνο αρνητική μπορεί να χαρακτηριστεί.

JP Morgan: Το ευρώ δεν θα υποχωρήσει περαιτέρω αν η Ιταλία δώσει κίνητρο στην ΕΚΤ για νομισματική «χαλάρωση» - Citigroup: Δηλώνει short για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου


Το ευρώ δεν θα υποχωρήσει περαιτέρω αν η Ιταλία δώσει κίνητρο στην ΕΚΤ για νομισματική «χαλάρωση» εκτιμούν οι αναλυτές της JP Morgan και διατηρούν αμετάβλητη την πρόβλεψη για τα 1,32 δολ. έως τα μέσα του έτους. Short για τις ισοτιμίες ευρώ/δολαρίου, στερλίνας/δολαρίου, δηλώνει η Citigroup.
Αυξημένους καθοδικούς κινδύνους για το ευρώ και τη στερλίνα βλέπουν οι αναλυτές της Citigroup, ενόψει των συνεδριάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας την Πέμπτη, ιδιαίτερα μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για μεταποίηση κι ανεργία στην ευρωζώνη.
Όσον αφορά την ΕΚΤ, η Citigroup εκτιμά ότι η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία, καθώς και η ανησυχία για ενδεχόμενες υποβαθμίσεις σε Ισπανία και Γαλλία, ενδεχομένως να την αναγκάσουν να υιοθετήσει μια πιο επιφυλακτική στάση απέναντι στις οικονομικές προοπτικές της ευρωζώνης.
Σχετικά με τη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας, οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου, εκτιμούν ότι η επιδείνωση των μακροοικονομικών στοιχείων στη Βρετανία, καθώς και η αβεβαιότητα που επικρατεί στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, αυξάνουν τις πιθανότητες ανάληψης δράσης από την Bank of England.
H Citigroup, δηλώνει short για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου , όπως και για την ισοτιμία στερλίνας/δολαρίου.
Την ίδια ώρα, οι αναλυτές της JP Morgan εκτιμούν ότι το ευρώ δεν θα υποχωρήσει περαιτέρω, στην περίπτωση που η πολιτική «παράλυση» δώσει κίνητρο στην ΕΚΤ να προχωρήσει σε ποσοτική χαλάρωση.
Παράλληλα σημειώνουν ότι από τη στιγμή που τα επιτόκια eonia βρίσκονται ήδη κοντά στο μηδέν, οι πιθανότητες περαιτέρω πτώσης του ευρώ παραμένουν μειωμένες.
Ένα αρνητικό επιτόκιο από την ΕΚΤ παραμένει μάλλον απίθανο, από τη στιγμή που η κεντρική τράπεζα θεωρεί ότι αυτή η πολιτική περιλαμβάνει απρόβλεπτες συνέπειες για τον τραπεζικό τομέα.
Η JP Morgan διατηρεί αμετάβλητη την πρόβλεψή της για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, στα 1,32 δολ. έως τα μέσα του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης