Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Νίκος Μαράντος (ειδικός εκκαθαριστής ΑΤΕΒank) στο bankingnews.gr: «Eίμαι αισιόδοξος πως μετά τις 25 Μαρτίου θα έχουμε πλειοδότη στην ΣΕΚΑΠ»

Νίκος Μαράντος (ειδικός εκκαθαριστής ΑΤΕΒank) στο bankingnews.gr: «Eίμαι αισιόδοξος πως μετά τις 25 Μαρτίου θα έχουμε πλειοδότη στην ΣΕΚΑΠ»
Με αποκλειστικές του δηλώσεις στο www.bankingnews.gr ο ειδικός εκκαθαριστής της ATEBank εμφανίζεται αισιόδοξος για την έκβαση του διαγωνισμού της ΣΕΚΑΠ και τονίζει τα εξης: «θέλω να ελπίζω ότι στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα ανακοινώσουμε την πλειοδότρια εταιρία της ΣΕΚΑΠ. Το ίδιο σύντομα θα γίνει η ανακοίνωση και για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης που εξετάζουμε αυτή τη περίοδο τις δεσμευτικές προσφορές».
Σε ερώτηση του www.bankingnews.gr αν υπαρχει θέμα άγονου διαγωνισμού στην ΣΕΚΑΠ  ο κ. Μαράντος υπογράμμισε «ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού με την ανάδειξη ιδιοκτήτη και σε ΣΕΚΑΠ και σε ΕΒΖ».
Το απόγευμα της Τετάρτης  κατατέθησαν 4 προσφορές για την απόκτηση του 50,36% της ΣΕΚΑΠ που πωλεί η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του bankingnews.gr που μλούσε για τουλάχιστον 3 προσφορές στο διαγωνισμό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο του ειδικού εκκαθαριστή Νίκου Μαράντου οι δεσμευτικές προσφορές κατατέθησαν από τις εξής επιχειρήσεις:
1) BIOSYNTEC S.A. (Γαλλία), 2) DONSKOY TABAK JSC (συμφερόντων του ομογενή επιχειρηματία και προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη), 3) EUROPEAN TOBACCO A.S. (Τουρκία), 4) SEBA/ΕΛΓΕΚΑ (Τουρκία/Ελλάδα).
Οι προσφορές θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης της υπό Ειδική Εκκαθάριση ΑΤΕ ΑΕ σε συνεργασία με  τον Σύμβουλο Πώλησης (Deloitte).
Θα πρέπει να σημειωθεί πως στη διαδικασία έχει αποκτήσει προβάδισμα ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και νέος διαχειριστής του Μακεδονία Παλλας στη Θεσσαλονίκη. O κ Σαββίδης έχει συμφωνήσει με τη Συνεταιριστική Ενωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ) που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της ΣΕΚΑΠ με 34% να του μεταβιβάσει της μετοχές της. Οι 4 προσφορές που υπεβλήθησαν είναι δεσμευτικές και θα πρέπει να συνοδεύονται από τραπεζική εγγύηση. Το ζητούμενο για την ΣΕΚΑΠ είναι όποιος αναδειχθεί ιδιοκτήτης να διασφαλίσει κατ αρχήν τις θέσεις εργασίας οι οποίες στο τέλος του 2011 ανερχόταν στις 252. Επίσης θα πρέπει ο νέος ιδιοκτήτης να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να ανακεφαλαιοποιηθούν τα δάνεια της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης