Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Τα λάθος επιχειρήματα του Συλλόγου εργαζομένων της Εθνικής – Είτε συγχωνευόμενη είτε όχι η Εθνική με την Eurobank η κρατικοποίηση ήταν μονόδρομος λόγω της αρνητικής καθαρής θέσης

 Τα λάθος επιχειρήματα του Συλλόγου εργαζομένων της Εθνικής – Είτε συγχωνευόμενη είτε όχι η Εθνική με την Eurobank η κρατικοποίηση ήταν μονόδρομος  λόγω της αρνητικής καθαρής θέσης
Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εθνικής τράπεζας είναι εύλογο να ανθίσταται στις δρομολογούμενες εξελίξεις καθώς η Εθνική οδηγείται σε κρατικοποίηση.
Όμως η κρατικοποίηση ήταν μονόδρομος ούτως ή άλλως καθώς είτε συγχωνευόμενες είτε όχι οι τράπεζες Εθνική και Eurobank οι ιδιώτες μέτοχοι δεν θα συμμετείχαν στην αμκ.

Η Εθνική διαθέτει -2,8 δις ευρώ αρνητική καθαρή θέση και η παράμετρος αυτή είναι ο καταλύτης για την άρνηση των ιδιωτών μετόχων να συμμετάσχουν στην αμκ.
Να σημειωθεί δε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είναι κατεστραμμένα λόγω του PSI+ καθώς υπέστησαν μεγάλο haircut τα ομόλογα 74% περίπου.
Άρα, τα Ταμεία κατεστραμμένα που ελέγχουν το 15,5% νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, οι ξένοι απόντες και οι μικρομέτοχοι κατεστραμμένοι και με αρνητική καθαρή θέση πως λοιπόν οι ιδιώτες μέτοχοι θα συμμετείχαν στην αμκ;
Ωστόσο μας εντυπωσιάζει η αναφορά του Συλλόγου Εργαζομένων ότι η Εθνική αποκλείστηκε από την δυνατότητα αξιοποίησης των περιουσιακών της στοιχείων.
Το ερώτημα είναι η Κυβέρνηση ή η Τρόικα απέκλεισε την Εθνική να αξιοποιήσει τα περιουσιακά της στοιχεία;
Στην θέση που λαμβάνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ότι υπάρχει κίνδυνος αφελληνισμού θα συμφωνήσουμε ότι έχουν δίκιο ο κίνδυνος όντως είναι πολύ σοβαρός και θα απασχολήσει την κοινωνία σε περίπου 1,5 με 2 χρόνια από σήμερα αν προκύψει ενδιαφερόμενος.
Επίσης θεωρούμε άδικη και λανθασμένη την κριτική που ασκείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τι αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εθνικής
(Ακολουθεί απόσπασμα της ανακοίνωσης του συλλόγου)


Εκβιαστική, παράτυπη και έξω από τις νόμιμες διαδικασίες χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας την απόφαση να αποκλειστεί η Εθνική Τράπεζα από την άντληση ιδιωτικών κεφαλαίων από τους παλιούς μετόχους και από την δυνατότητα αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων της.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΕΤΕ «η απόφαση της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος καθ' υπόδειξη των Τροϊκανών, να οδηγήσουν την Εθνική στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, συντελεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφελληνισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».
Ο Σύλλογος συναντήθηκε με τη διοίκηση, στην οποία δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η εξέλιξη αυτή υπονομεύει όχι μόνο τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα, αλλά συνολικά την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης