Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Ζημίες 228 εκατ για την Alpha bank στο α΄ τρίμηνο ή κέρδη 2,87 δισ. ευρώ μετά την ενοποίηση με την Emporiki - Στα 505,3 εκατ. ευρώ οι προβλέψεις - Στο 13,9% ο δείκτης Core Tier 1 μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης

tags :
Ζημίες 228 εκατ για την Alpha bank στο α΄ τρίμηνο ή κέρδη 2,87 δισ. ευρώ  μετά την ενοποίηση με την Emporiki   - Στα 505,3 εκατ. ευρώ οι προβλέψεις - Στο 13,9% ο δείκτης Core Tier 1 μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης
Στα 2,876 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank το α' 3μηνο του 2013 κυρίως λόγω της θετικής συνεισφοράς των Ευρώ 2,6 δισ. που προκύπτει από την αρχική θετική επίπτωση από την ενοποίηση της Emporiki bank, από ζημίες 313,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η τράπεζα σήμερα.
Ωστόσο εξαιρώντας την Emporiki προκύπτουν ζημίες 228,4 εκατ ευρώ σε προ φόρων βάση.
Τα καθαρά αποτελέσματα, εξαιρουμένης της πιστωτικής υπεραξίας, διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 244,3 εκατ. και περιλαμβάνουν (θετικό) Φόρο Εισοδήματος Ευρώ 472,7 εκατ.
Το καθαρό έσοδο τόκων διαμορφώθηκε σε Ευρώ 320,6 εκατ., μειωμένο κατά 22,9% σε ετήσια βάση και αυξημένο κατά 12,2% σε τριμηνιαία βάση, κυρίως λόγω του χαμηλότερου κόστους χρηματοδοτήσεως.Τα καθαρά έσοδα από προμήθειες διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 76,2 εκατ. Τα αποτελέσματα χρηματοοικονομικών πράξεων ανήλθαν σε Ευρώ 192 εκατ., θετικά επηρεασμένα από το όφελος των Ευρώ 120 εκατ. από την αποτίμηση κατά την αρχική αναγνώριση του μετατρέψιμου Ομολόγου που διατέθηκε στην Crédit Agricole. Τα λοιπά έσοδα διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 10,2 εκατ.
Το λειτουργικό κόστος διαμορφώθηκε, σε επίπεδο Ομίλου, σε Ευρώ 322 εκατ., εκ των οποίων Ευρώ 252,1 εκατ. αναλογούν στην Alpha Bank και Ευρώ 69,9 εκατ. αναλογούν στην Εμπορική Τράπεζα. Αναλογικά (εξαιρουμένης της Εμπορικής Τραπέζης), οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 3,8% σε ετήσια βάση, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης εφαρμογής του προγράμματος περιορισμού των δαπανών. Ο δείκτης κόστους προς έσοδα διαμορφώθηκε σε 53,8%. Οι δαπάνες Προσωπικού ανήλθαν σε Ευρώ 163,3 εκατ. Αναλογικά, οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 7,7% σε ετήσια βάση, κυρίως εξαιτίας των αυξημένων αποχωρήσεων Προσωπικού στην Ελλάδα λόγω συνταξιοδοτήσεως, καθώς επίσης και ως αποτέλεσμα της νέας επιχειρησιακής συλλογικής συμβάσεως που υπεγράφη τον Μάιο του 2012. Τα Γενικά και Διοικητικά έξοδα διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 129,3 εκατ., εκ των οποίων Ευρώ 107,9 εκατ. αναλογούν στην Alpha Bank, μειωμένα κατά 2,6% σε ετήσια βάση. Στην Ελλάδα, το λειτουργικό κόστος διαμορφώθηκε σε Ευρώ 249,2 εκατ., συμπεριλαμβανομένης της Εμπορικής Τραπέζης, ενώ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη σε Ευρώ 70,2 εκατ. Τα υπό διαχείριση κεφάλαια Πελατών ανήλθαν σε Ευρώ 44,5 δισ. και τα υπόλοιπα των καταθέσεων διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 42,0 δισ., αυξημένα κατά Ευρώ 0,7 δισ. κατά το α΄ τρίμηνο του 2013. Στην Ελλάδα, οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 36,0 δισ., κατόπιν της ενσωματώσεως της Εμπορικής Τραπέζης. Τα υπόλοιπα των καταθέσεων συνέχισαν να αποκαθίστανται τον Απρίλιο 2013, σημειώνοντας αύξηση κατά Ευρώ 0,5 δισ. Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τα υπόλοιπα των καταθέσεων διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 10,0 δισ. Τέλος, τα υπόλοιπα του Private Banking διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 1,5 δισ., μειωμένα κατά 22,9% σε ετήσια βάση και τα αμοιβαία κεφάλαια διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 0,9 δισ. (+9,7%).
Οι χορηγήσεις προ απομειώσεων διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 65 δισ. Τα υπόλοιπα των χορηγήσεων στην Ελλάδα ανήλθαν σε Ευρώ 54,2 δισ. και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Emporiki Bank Cyprus, διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 10,3 δισ.
Οι προβλέψεις απομειώσεως ανήλθαν σε Ευρώ 505,3 εκατ. (αυξημένες κατά 57,6% σε ετήσια βάση), τα οποία, ως ποσοστό του μέσου όρου των χορηγήσεων, αντιστοιχούν σε 311 πόντους έναντι 440 πόντους το δ΄ τρίμηνο 2012. Ο δείκτης καθυστερήσεων αυξήθηκε κατά 150 πόντους το α΄ τρίμηνο του 2013 και ανήλθε σε 30,1% στο τέλος Μαρτίου 2013. Στην Ελλάδα ο δείκτης καθυστερήσεων ανήλθε σε 31,6% (+230bps), ενώ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ο αντίστοιχος δείκτης διαμορφώθηκε στο 22,4% (+300bps). Οι σωρευτικές προβλέψεις διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 10,1 δισ., ήτοι στο 16,9% του χαρτοφυλακίου των δανείων και η κάλυψη των καθυστερήσεων σε 52%.

ΚΥΡΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Η ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών Τραπεζών προχωρά εν μέσω βελτιώσεως του οικονομικού κλίματος, καθώς η Ελλάδα συνεχίζει με επιτυχία την προσπάθεια  δημοσιονομικής προσαρμογής
Καθώς η διαδικασία ανακεφαλαιοποιήσεως των συστημικών τραπεζών ευρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και σε συνδυασμό με τη βελτίωση της εμπιστοσύνης καθώς και με την πρώτη επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση εταιρίας υπό τον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου, Ο.Π.Α.Π., όπως και με τις τουριστικές αφίξεις οι οποίες αναμένεται να καταγράψουν ιστορική αύξηση το 2013., οι προοπτικές ανακάμψεως της χώρας έχουν βελτιωθεί σημαντικά
Επιπλέον, συνεχίζεται η επιστροφή των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αμβλύνοντας τους περιορισμούς που η έλλειψη ρευστότητας επιφέρει στην οικονομία. Επιπροσθέτως, μετά από τις επιτυχημένες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Κυβερνήσεως και της Τρόικας που οδηγούν στην εκταμίευση των δόσεων, όπως έχει συμφωνηθεί, και με την προοπτική εμφανίσεως πρωτογενών πλεονασμάτων τόσο σε δημοσιονομικό επίπεδο όσο και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών από το 2013, οι οικονομικές συνθήκες τον Απρίλιο 2013 διαμορφώθηκαν σε επίπεδα που είχαν να παρουσιασθούν από τον Οκτώβριο του 2009. Το στοιχείο αυτό ενισχύει την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει απόλυτα προσηλωμένη στις διεθνείς της υποχρεώσεις, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα έγκαιρης εξόδου από την κρίση.

Δείκτης Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων στο 13,9% pro-forma για την ολοκλήρωση του Σχεδίου Κεφαλαιακής Ενισχύσεως
Στα τέλη Μαρτίου 2013, τα Κύρια Βασικά Ίδια Κεφάλαια της Alpha Bank ανήλθαν σε Ευρώ 7,8 δισ. και ο Δείκτης Κυρίων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων σε 13,9% λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κεφαλαιακή ενίσχυση από την εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης και το Σχέδιο Κεφαλαιακής Ενισχύσεως, δημιουργώντας μία ισχυρή θέση για την ενίσχυση του Ισολογισμού και τοποθετώντας την Alpha Bank ανάμεσα στις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες τράπεζες στην Ελλάδα. Ο Δείκτης Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων την 31 Μαρτίου 2013 διαμορφώθηκε στο 14,2% και ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας στο 14,6%.
Η ισχυρή κεφαλαιακή θέση της Alpha Bank, σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο καλύψεως των καθυστερήσεων το οποίο διαθέτει, παρέχει στην Alpha Bank την ευελιξία να αντιμετωπίσει τυχόν επιδείνωση της ποιότητας του δανειακού της χαρτοφυλακίου λόγω της οικονομικής υφέσεως και να στηρίξει τους Πελάτες της στην οικονομική ανάπτυξη. Επιπλέον, οι αναμενόμενες συνέργειες σε πλήρη εξέλιξη από τη συγχώνευση με την Εμπορική Τράπεζα ύψους περίπου Ευρώ 265 εκατ. ετησίως το 2015 θα ενισχύσουν τη λειτουργική επίδοση.
Επιπρόσθετα, το Σχέδιο Κεφαλαιακής Ενισχύσεως της Alpha Bank δεν έχει προσαρμοσθεί για το κεφαλαιακό απόθεμα που δημιουργείται από ενέργειες, όπως οι επαναγορές ομολόγων εκδόσεών μας, η θετική επίπτωση της εξαγοράς της Εμπορικής Τραπέζης, καθώς και η αναγνώριση των απαιτήσεων από αναβαλλόμενη φορολογία.
Επιπλέον, όσον αφορά την Κύπρο, η Κεντρική της Τράπεζα δημοσιοποίησε στα τέλη Απριλίου 2013 τα λεπτομερή αποτελέσματα της ασκήσεως (“due diligence exercise”) που πραγματοποιήθηκε από την PIMCO (‘Pacific Investment Management Company, LLC’) και καθόρισε τις επιπρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες του τραπεζικού τομέα της χώρας.. Σύμφωνα με το δυσμενές σενάριο, οι κεφαλαιακές ανάγκες υπολογίσθηκαν σε Ευρώ 149 εκατ. λαμβάνοντας υπ’ όψιν την υπόθεση για ζημίες από πιστωτικό κίνδυνο 25% επί του συνόλου των χορηγήσεων έναντι της υποθέσεως 18% η οποία λήφθηκε υπ’ όψιν κατά τη διενέργεια αντίστοιχης ασκήσεως από τη Blackrock στο ελληνικό χαρτοφυλάκιο. Οι παραπάνω κεφαλαιακές ανάγκες καλύπτονται κυρίως από τις συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες του Ομίλου ύψους Ευρώ 4,6 δισ., όπως καθορίσθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς συμπεριλαμβάνουν τυχόν ζημίες από την έκθεση του Ομίλου στο εξωτερικό.

Μείωση της χρηματοδοτήσεως από τις Κεντρικές Τράπεζες καθώς ανακάμπτουν τα υπόλοιπα των καταθέσεων
Οι συνολικές καταθέσεις του Ομίλου ανήλθαν σε Ευρώ 42 δισ. στα τέλη Μαρτίου 2013, αυξημένες κατά Ευρώ 0,7 δισ. σε τριμηνιαία βάση. Οι καταθέσεις στην Ελλάδα, μετά την εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης, διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 36 δισ., αντιπροσωπεύοντας μερίδιο της τάξεως του 21% επί του συνόλου της αγοράς.
Οι Χορηγήσεις του Ομίλου προ απομειώσεων διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 65,0 δισ. στα τέλη Μαρτίου 2013. Οι Χορηγήσεις στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 54,2 δισ., ενώ οι Χορηγήσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 10,3 δισ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την ενσωμάτωση των μεγεθών της Εμπορικής Τραπέζης οι διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου συμπεριλαμβάνουν τις εργασίες της Εμπορικής Τραπέζης στην Κύπρο, με χορηγήσεις Ευρώ 0,6 δισ. στο τέλος Μαρτίου 2013.
Η σταδιακή αντιστροφή της αρνητικής τάσεως μας επέτρεψε να μειώσουμε τη χρηματοδότηση από τις Κεντρικές Τράπεζες σε Ευρώ 20 δισ.

Οργανική κερδοφορία επηρεασμένη θετικά από το χαμηλότερο κόστος  χρηματοδοτήσεως από τις Κεντρικές Τράπεζες
Το πρώτο τρίμηνο του 2013, το αποτέλεσμα προ προβλέψεων ανήλθε σε Ευρώ 276,9 εκατ., σημειώνοντας αύξηση κατά 18,8% σε ετήσια βάση1, λόγω των κερδών από χρηματοοικονομικές πράξεις. Το καθαρό έσοδο τόκων διαμορφώθηκε σε Ευρώ 320,6 εκατ., σημειώνοντας αύξηση κατά 12,2% σε τριμηνιαία βάση, επηρεασμένο θετικά κυρίως από το χαμηλότερο κόστος χρηματοδοτήσεως από τις Κεντρικές Τράπεζες. Τα λειτουργικά έξοδα ανήλθαν σε Ευρώ 322 εκατ. εκ των οποίων Ευρώ 252 εκατ. αντιστοιχούν στην Alpha Bank (- 3,8% ετησίως) και Ευρώ 69,9 εκατ. στην Εμπορική Τράπεζα.

Εξέλιξη λειτουργικής συγχωνεύσεως
Οι ενέργειες που έχουν ολοκληρωθεί ή που ολοκληρώνονται, στα πλαίσια του έργου της λειτουργικής συγχωνεύσεως, ήδη παράγουν αποτελέσματα τα οποία θα επιτρέψουν την επίτευξη των αναμενόμενων συνεργειών. Η ενοποιημένη προϊοντική μας βάση και τιμολόγηση, αλλά και οι στοχευμένες παρεμβάσεις σε μονάδες εξυπηρετήσεως πελατείας, ήδη ενισχύουν την επίτευξη συνεργιών κόστους χρηματοδοτήσεως και εσόδων. Αναφορικά με τις συνέργιες λειτουργικού κόστους, η ενοποίηση των κύριων μηχανογραφικών συστημάτων προχωρά σύμφωνα με το σχεδιασμό, όπως και η βελτιστοποίηση των εξόδων προμηθειών. Η βελτιστοποίηση του λειτουργικού κόστους θα ενισχυθεί περαιτέρω μέσω της νομικής συγχωνεύσεως, οπότε και θα τεθεί σε ισχύ η νέα οργανωτική δομή και θα επιταχυνθεί η υλοποίηση του σχεδιασμού της νέας δομής του Δικτύου Καταστημάτων.

Διενέργεια χαμηλότερων προβλέψεων λόγω μειούμενης επιδεινώσεως της ποιότητας του χαρτοφυλακίου
Το α΄ τρίμηνο του 2013, ο δείκτης καθυστερήσεων ανήλθε σε 30,1%, αυξημένος κατά 150 πόντους έναντι 190 πόντων το προηγούμενο τρίμηνο. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να διασπασθεί σε 180 πόντους από την Alpha Bank έναντι μόνο 70 πόντων από το χαρτοφυλάκιο της Εμπορικής. Στην Ελλάδα τα δάνεια σε καθυστέρηση έφθασαν το 31,6% στο τέλος Μαρτίου 2013, ενώ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη διαμορφώθηκαν σε 22,4%. Σε επίπεδο Ομίλου, τα επιχειρηματικά δάνεια σε καθυστέρηση ανήλθαν στο 29,8% έναντι 28,7% στο τέλος του 2012, ενώ οι καθυστερήσεις από τα στεγαστικά δάνεια ανήλθαν στο 27,9% έναντι 26,5% και ο δείκτης καθυστερήσεων στην καταναλωτική πίστη διαμορφώθηκε σε 37,9% έναντι 34,2% αντιστοίχως.
Το συνολικό απόθεμα των προβλέψεών μας διαμορφώθηκε σε Ευρώ 10,1 δισ. για τον Όμιλο στο τέλος του α΄ τριμήνου του 2013, που αντιστοιχεί σε δείκτη καλύψεως των καθυστερήσεων 52% .Έναντι της επιδεινώσεως της ποιότητας του χαρτοφυλακίου μας, ενισχύσαμε περαιτέρω το απόθεμα των προβλέψεων κατά Ευρώ 505,3 εκατ. το α΄ τρίμηνο. Ο δείκτης αποθέματος προβλέψεων ως προς το σύνολο του δανειακού χαρτοφυλακίου διαμορφώθηκε σε 15,5% στο τέλος Μαρτίου 2013.

Χρονοδιάγραμμα Ανακεφαλαιοποιήσεως
Κατόπιν λήψεως των σχετικών κανονιστικών εγκρίσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς και της δημοσιεύσεως του Ενημερωτικού Δελτίου, η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα ολοκληρωθεί την 31 Μαΐου, 2013. Η ημερομηνία καταγραφής (“record date”) για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου είναι η 15 Μαΐου 2013, ενώ η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτιμήσεως θα ξεκινήσει στο Χρηματιστήριο Αθηνών την 17 Μαΐου 2013 και θα λήξει την 27 Μαΐου, 2013. Η περίοδος ασκήσεως των δικαιωμάτων προτιμήσεως λήγει την 31 Μαΐου, 2013. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών και των παραστατικών τίτλων δικαιώματος κτήσεως μετοχών (Warrants) που θα προκύψουν θα αρχίσει την 10 Ιουνίου 2013.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Το α΄ τρίμηνο του 2013, τα προ φόρων αποτελέσματα της λιανικής τραπεζικής διαμορφώθηκαν σε ζημίες Ευρώ 280,5 εκατ., καθώς διενεργήσαμε αυξημένες προβλέψεις Ευρώ 297,3 εκατ. και λόγω του υψηλότερου κόστους των καταθέσεων. Στη στεγαστική πίστη, τα υπόλοιπα ανήλθαν σε Ευρώ 17,6 δισ., τα υπόλοιπα των καταναλωτικών δανείων ανήλθαν σε Ευρώ 5,2 δισ. και τα υπόλοιπα πιστωτικών καρτών ανήλθαν σε Ευρώ 1,2 δισ. Επίσης, τα δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις (με πιστωτικό όριο έως Ευρώ 1 εκατ.) ανήλθαν σε Ευρώ 6,9 δισ.

ΜΕΣΑΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Το α΄ τρίμηνο του 2013, τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 1,7 εκατ., έναντι κερδών Ευρώ 20,2 εκατ. τo α΄ τρίμηνο 2012, κυρίως λόγω των υψηλότερων προβλέψεων που ανήλθαν σε Ευρώ 131,8 εκατ. Η σημαντική πρόοδος που έχει σημειωθεί στην αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής συνετέλεσε στην αύξηση των εσόδων προ απομειώσεων κατά 14,1% σε Ευρώ 211,9 εκατ. Τα υπόλοιπα χορηγήσεων σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις ανήλθαν σε Ευρώ 23,3 δισ.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ


Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τα λειτουργικά μας έσοδα επηρεάσθηκαν αρνητικά από τη μείωση του καθαρού εσόδου τόκων ως αποτέλεσμα της μειώσεως στα υπόλοιπα των χορηγήσεων καθώς και του αυξημένου κόστους των καταθέσεων. Στην Κύπρο, τα υπόλοιπα των δανείων ανήλθαν σε Ευρώ 5,2 δισ. λόγω της ενσωματώσεως της Emporiki Bank Cyprus (με υπόλοιπα που ανέρχονται σε Ευρώ 0,6 δισ.), ενώ οι καταθέσεις μειώθηκαν σε Ευρώ 2,6 δισ. . Στη Ρουμανία, τα υπόλοιπα δανείων μειώθηκαν κατά 6,3% σε Ευρώ 3,0 δισ., ενώ οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 12,0% σε Ευρώ 1,4 δισ.
Στη Βουλγαρία, τα δάνεια διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 717 εκατ. (μειωμένα κατά 14,4%), ενώ τα υπόλοιπα των καταθέσεων παρέμειναν αμετάβλητα στα Ευρώ 349 εκατ. Στη Σερβία, τα υπόλοιπα των δανείων μειώθηκαν σε Ευρώ 770 εκατ. (-11,2%) και οι καταθέσεις ανήλθαν σε Ευρώ 588 εκατ. (+7,3%). Στην Αλβανία, τα δάνεια ανήλθαν σε Ευρώ 373 εκατ. (-3,3%) και οι καταθέσεις σε Ευρώ 455 εκατ. (+9,3%), ενώ στην Π.Γ.Δ.Μ. τα δάνεια διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 69 εκατ. και οι καταθέσεις αυξήθηκαν σε Ευρώ 75 εκατ.
Στην Ουκρανία, τα δάνεια και οι καταθέσεις ανήλθαν σε Ευρώ 110 εκατ. και 63 εκατ. αντιστοίχως.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ


Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 1,3 εκατ. Τα υπό διαχείριση κεφάλαια μειώθηκαν σε Ευρώ 2,3 δισ. ενώ στον τομέα του Private Banking, τα υπό διαχείριση κεφάλαια ανήλθαν σε Ευρώ 1,5 δισ. (-22,9%) στο τέλος Μαρτίου 2013.

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ

Το α΄ τρίμηνο του 2013, οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν σε Ευρώ 4,7 εκατ. Το αποτέλεσμα αποτελεί συνέπεια κυρίως του κόστους χρηματοδοτήσεως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης