Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Deutsche Bank: H Eλλάδα θα κερδίσει το στοίχημα της ανάκαμψης - Ύφεση 4,5% το 2013, αλλά ανάπτυξη 0,5% το 2014 - Προσοχή στα σχέδια για την τραπεζική ένωση - Κάθε αποσπασματική λύση θα είναι αντιπαραγωγική και θα αφήνει έκθετη την ΕΚΤ

Deutsche Bank: H Eλλάδα θα κερδίσει το στοίχημα της ανάκαμψης - Ύφεση 4,5% το 2013, αλλά ανάπτυξη 0,5% το 2014 - Προσοχή στα σχέδια για την τραπεζική ένωση - Κάθε αποσπασματική λύση θα είναι αντιπαραγωγική και θα αφήνει έκθετη την ΕΚΤ
Πιστή στην πρόβλεψή της πως η Ελλάδα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2014 παραμένει η Deutsche Bank, συμμεριζόμενη επί της ουσίας τις επίσημες προβλέψεις της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης.
Ωστόσο,  όπως ο οίκος προειδοποιεί στη νέα 31σέλιδη έκθεσή του, η ελληνική οικονομία θα παραμείνει δέσμια της βαθιάς ύφεσης για το τρέχον έτος, προτού γίνουν ορατά τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης την επόμενη χρονιά.
"Η ελληνική οικονομία θα καταγράψει ύφεση 4,5% το 2013, αλλά το 2014 εκτιμάται ότι θα σημειώσει ανάπτυξη της τάξης του 0,5%", σημειώνουν οι αναλυτές της Deutsche Bank στην έκθεση, υπό τον τίτλο  "Focus Europe, De-constructing banking union", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως προσθέτει ο οίκος, η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα είναι ορατή, αλλά η κυβέρνηση έχει μακρύ δρόμο να διανύσει μέχρι τον τελικό στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον εξής: Η έξοδος της χώρας από το τούνελ της κρίσης και της ύφεσης.
Στη συνέχεια της έκθεσής της η Deutsche Bank κάνει ειδική μνεία στο μείζον θέμα των Ευρωπαίων στην τρέχουσα συγκυρία, ήτοι στα σχέδια για τη σύσταση μιας πραγματικής τραπεζικής ένωσης στην Ευρωζώνη.
Ο οίκος, ξεκάθαρα και με σαφήνεια προειδοποιεί: Οποιαδήποτε αποσπασματική προσέγγιση στο θέμα της τραπεζικής ένωσης θα είναι αντι-παραγωγική.
Όπως διαμηνύει η Deutsche Bank, αν δεν υπάρξει επιτάχυνση των αναγκαίων διαδικασιών, η κάθε λύση για την τραπεζική ένωση θα μοιάζει αποσπασματική, ελλιπής και ανεπαρκής, ενώ θα περιορίζεται στα εξής:
- ενιαία εποπτεία των τραπεζών υπό τον ομπρέλα της ΕΚΤ
- ενιαίος μηχανισμός εκκαθάρισης των τραπεζών
Ποια όμως λύση, κατά τον οίκο, θα έπαυε να θεωρείται αποσπασματική και τελικά θα ήταν συντονισμένη;
Η Deutsche Bank απαντά: Όλα τα ανωτέρω, αλλά σε συνδυασμό με μια πραγματική αρχή εκκαθάρισης των τραπεζών καιι στήριγμα από το δημοσιονομικό πεδίο.
"Οι ανωτέρω ελλείψεις οδηγούν μαθηματικά στο εξής: Καθιστούν έκθετη και ευάλωτη σε σοβαρούς κινδύνους την ΕΚΤ", υποστηρίζουν με νόημα οι αναλυτές του οίκου.
Και προσθέτουν: Κάθε ανεπάρκεια θα φέρνει κάθε φορά στο προσκήνιο τη μεγάλη αντιπαράθεση των ρόλων της ΕΚΤ: Τη νομισματική πολιτική και τον εποπτικό ρόλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης