Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Το λόμπι της σιωπής κερδοσκόπησε και απέρχεται – Ποιοι κρύβονταν πίσω από το ράλι στην Eurobank που ήταν αδικαιολόγητο και μόνο ζημία προκάλεσε - Αδιανόητο να γυρίσει πάνω από 2 φορές το real free float

tags :
Το λόμπι της σιωπής κερδοσκόπησε και απέρχεται – Ποιοι κρύβονταν πίσω από το ράλι στην Eurobank που ήταν αδικαιολόγητο και μόνο ζημία προκάλεσε - Αδιανόητο να γυρίσει πάνω από 2 φορές το real free float
Το λόμπι της σιωπής κρύβεται πίσω από το ράλι της Eurobank που σημειώθηκε εσχάτως στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Η Eurobank είχε φθάσει έως τα 0,1050 ευρώ που αποτελεί ιστορικό χαμηλό για τον τίτλο και έκτοτε έφθασε έως τα 0,75 ευρώ δηλαδή άνοδος σε διάστημα 45 ημερών δηλαδή ποσοστιαία κίνηση 614%.

Κατά ένα παράδοξο τρόπο το free float της μετοχής είναι πολύ περιορισμένο καθώς το 84% το κατέχει η Εθνική τράπεζα και σε πραγματική κυκλοφορία βρίσκεται όχι το αριθμητικό 16% αλλά το 10% περίπου.
Επίσης κατά ένα παράδοξο τρόπο από τις 8 Απριλίου που σημειώθηκε το ιστορικό χαμηλό 0,1050 ευρώ έως και σήμερα έχουν διακινηθεί 113 εκατ.  μετοχές όταν το πραγματικό free float είναι 50-55 εκατ μετοχές.
Δηλαδή έχει διακινηθεί πάνω από 2 φορές το πραγματικό free float της τράπεζας.
Το ερώτημα λοιπόν είναι ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό το ράλι;
Μπορούν να αναφερθούν οι κλασσικοί λόγοι, κερδοσκοπία χαρτοφυλακίων που απέκτησαν μετοχές της Eurobank και λόγω του περιορισμένου free float εκμεταλλευόμενοι την ανοδική κερδοσκοπία στον κλάδο…εκτόξευσαν την μετοχή.
Μπορούν να αναφερθούν τα σχέδια να ενσωματωθεί το good TT στην Eurobank και εν συνεχεία το νέο σχήμα να πωληθεί σε στρατηγικό επενδυτή.
Μπορούν να αναφερθούν ακόμη και οι φήμες ότι η MIG έχει αγοράσει μετοχές της Eurobank που ωστόσο δεν ισχύει καθώς δεν έχει εμπλακεί μετοχικά στην Eurobank.
Ωστόσο πέραν αυτών των λόγων υπάρχει και κάποιος άλλος.
Ένα λόμπι γνωστών ελλήνων κερδοσκόπων, το λόμπι της σιωπής – έχουν συμφωνήσει να μην μιλούν για τις κινήσεις τους – συνέβαλλαν στην άγρια κερδοσκοπία της μετοχής της Eurobank.
Το λόμπι της σιωπής είναι υπαρκτό και παρά τον κώδικα προστασίας που έχουν υιοθετήσει…αποκαλύφθηκαν και τους γνωρίζουμε.
Θα στεναχωρήσουμε ίσως τους υπάρχοντες και εν δυνάμει κερδοσκόπους στην μετοχή της Eurobank αλλά το ράλι δεν ήταν δικαιολογημένο.
Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται ταπεινότητα και όχι ακρότητες.
To λόμπι της σιωπής κέρδισε πολλά…..η κατάσταση ξέφυγε τελείως

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης