Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Kαταστροφική μια έξοδος της Γερμανίας από το ευρώ - Η ζημιά θα ξεπερνούσε τα 1,2 τρις ευρώ - Αν συμβεί, βέβαιη η κατάρρευση της Ευρωζώνης και το ξέσπασμα μιας νέας, διεθνούς οικονομικής κρίσης

Kαταστροφική μια έξοδος της Γερμανίας από το ευρώ - Η ζημιά θα ξεπερνούσε τα 1,2 τρις ευρώ - Αν συμβεί, βέβαιη η κατάρρευση της Ευρωζώνης και το ξέσπασμα μιας νέας, διεθνούς οικονομικής κρίσης
Tι θα συνέβαινε αν η Γερμανία αποφάσιζε να εγκαταλείψει το ευρώ;
Στην ερώτηση αυτή έρχεται να απαντήσει, με νέο δημοσίευμά του, το πρακτορείο Reuters.
Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, μια γερμανική αποχώρηση από το ευρώ θα ήταν καταστροφική, όχι μόνο για την Ευρωζώνη, αλλά και για το ίδιο το Βερολίνο.
Κατά το δημοσίευμα, καθώς η Ευρωζώνη συνεχίζει να δίνει τη μάχη για να σταθεί οικονομικά στα πόδια της, οι φόβοι για διάσπασή της ολοένα και μειώνονται, ως αποτέλεσμα της προόδου που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία, αλλά και του πακέτου διάσωσης που έλαβε η Κύπρος.
Αλλά μακροπρόθεσμα, ποιος μπορεί να εγγυηθεί για τη βιωσιμότητα και τη συνοχή της Ευρωζώνης;
Τελευταίο ανησυχητικό παράδειγμα αποτελεί η ραγδαία άνοδος των ποσοστών του νέου, αντι-ευρωπαϊκού κόμματος στη Γερμανία. Η εξέλιξη αυτή γεννά σοβαρά ερωτηματικά, μεταξύ των οποίων το εξής: Τι θα συμβεί, αν η Γερμανία αποφασίσει να αποχωρήσει από το ευρώ;
Στη συνέχεια, το Reuters επικαλείται την πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου  Bertelsman, η οποία προειδοποιεί πως η έξοδος της Γερμανίας από το ευρώ θα ήταν υπερβολικά κοστοβόρα, ακόμη και για το ίδιο το Βερολίνο.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, το γερμανικό ΑΕΠ θα υποχωρήσει κατά 0,5% μεταξύ της περιόδου 2013 - 2025, αν η χώρα αποχωρήσει από το ευρώ. Η συρρίκνωση αυτή του ΑΕΠ μεταφράζεται σε οικονομική ζημιά ύψους 1,2 τρις ευρώ.
"Εάν η Γερμανία αποχωρήσει από το ευρώ, η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει και μια νέα παγκόσμιια οικονομική κρίση θα προκληθεί", προειδοποιεί το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης