Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Τις πρόωρες εκλογές δεν τις θέλει κανείς ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ….μόνο η Χρυσή Αυγή έχει να κερδίσει από ένα πολιτικό στραβοπάτημα της τρικομματικής κυβέρνησης

 Τις πρόωρες εκλογές δεν τις θέλει κανείς ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ….μόνο η Χρυσή Αυγή έχει να κερδίσει από ένα πολιτικό στραβοπάτημα της τρικομματικής κυβέρνησης
(upd2)Τις πρόωρες εκλογές δεν τις θέλει κανείς ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ… μόνο η Χρυσή Αυγή έχει να κερδίσει από ένα πολιτικό στραβοπάτημα της τρικομματικής κυβέρνησης.
Θα αναπτύξουμε ένα συλλογισμό πάνω σε αυτό το επιχείρημα.
Τι πρόωρες εκλογές δεν τις επιθυμούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ούτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ΝΔ δεν θέλει πρόωρες εκλογές γιατί απλά δεν θα είναι διασφαλισμένο το εκλογικό αποτέλεσμα, κονταροχτυπιέται με το ΣΥΡΙΖΑ και η μάχη είναι αμφίρροπή.
Συν τοις άλλοις τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα εξέλθουν αποδυναμωμένα και ως εκ τούτου ακόμη και οριακά πρώτο κόμμα και να είναι η ΝΔ δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει.
Το ΠΑΣΟΚ, μόνο χαμένο θα βρεθεί καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν στο 5% με 7%.
Το ΠΑΣΟΚ θα υποστεί εκλογική πανωλεθρία.
Η ΔΗΜΑΡ θα καταφέρει να μπει εκ νέου στην Βουλή, στο ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών αλλά θα είναι αποδυναμωμένη.
Όμως με όρους εκλογικής συμπεριφοράς και συσπείρωσης η ΔΗΜΑΡ επιδεικνύει καλύτερη συμπεριφορά από το ΠΑΣΟΚ.
Πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κονταροχτυπιούνται στις δημοσκοπήσεις αλλά κανένα από τα δύο κόμματα δεν έχει καθαρή υπεροχή.
Υπάρχει ενδεχόμενο η ΝΔ να βγει εκ νέου πρώτο κόμμα ή ο ΣΥΡΙΖΑ αν καταφέρει να κερδίσει με οριακό τρόπο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με το μόνο κόμμα που θα μπορεί να συνεργαστεί θα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που εκ των πραγμάτων έχουν αποδυναμωθεί.
Το ΚΚΕ θα ενισχυθεί αλλά αποκλείεται να συνεργαστεί με την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.
Άρα για όλα τα κόμματα είναι θολό και δυσδιάκριτο το όφελος ή η ζημία με την πλάστιγγα να γέρνει στην ζημία και στο ρίσκο.
Το μόνο κόμμα που θα εξέλθει κερδισμένο αν και εφόσον υπάρξουν πρόωρες εκλογές θα είναι η Χρυσή Αυγή καθώς είναι το μόνο κόμμα που θα δει να ισχυροποιούνται τα εκλογικά του ποσοστά στο 12% ή 14% ή 15%.
Η Χρυσή Αυγή μάλλον τρίβει τα χέρια της.
Για τους λόγους αυτούς τα 3 κόμματα της συγκυβέρνησης μην βιαστούν να διαλύσουν την κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι θα το μετανιώσουν αλλά το λάθος δεν θα αντιμετωπίζεται θα είναι αργά για όλους.

Άρθρο του
Π.Δ.
Πρώην βουλευτή

(Πρώτη ενημέρωση 12:19)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης