Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Goldman Sachs: Eπιζήμια αλλά αναγκαία η λιτότητα στην Ευρώπη - Το ευρώ θα επιβιώσει, δεν θα διασπαστεί - Στο -0,6% η ύφεση στην Ευρωζώνη το 2013, στο 0,8% η ανάπτυξη το 2014

Goldman Sachs: Eπιζήμια αλλά αναγκαία η λιτότητα στην Ευρώπη - Το ευρώ θα επιβιώσει, δεν θα διασπαστεί - Στο -0,6% η ύφεση στην Ευρωζώνη το 2013, στο 0,8% η ανάπτυξη το 2014
"Η Ευρωζώνη θα επιβιώσει". Αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρει προς πάσα κατεύθυνση η Goldman Sachs, στη νέα έκθεσή της για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
"Η Ευρωζώνη θα τα καταφέρει και δεν θα διασπαστεί", υποστηρίζουν οι αναλυτές του οίκου, στη νέα 11σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Equity drawdowns: Bull market interrupted, not the dawn of a new era", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Eιδικότερα, η Goldman Sachs προβλέπει για την Ευρωζώνη πως θα παραμείνει δέσμια της ύφεσης για το τρέχον έτος, 2013, αλλά θα επιστρέψει στην ανάπτυξη από το 2014.
Πιο αναλυτικά, ο οίκος τοποθετεί στο -0,6% την ύφεση της Ευρωζώνης για φέτος και στο 0,8% την ανάπτυξη για την επόμενη χρονιά.
Ωστόσο, όπως προειδοποιεί η Goldman Sachs, το οικονομικό χάσμα και οι ανισορροπίες παραμένουν μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης. Ειδική μνεία κάνει για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, στις οποίες η οικονομική αδυναμία, όπως υποστηρίζει, είναι κάτι περισσότερο από εμφανής...
"Η λιτότητα που επιβάλλεται στην Ευρωζώνη είναι επιζήμια, αλλά και αναγκαία ταυτόχρονα", υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο οίκος στη νέα αυτή έκθεσή του.
Παράλληλα, αναφερόμενη στη συνέχεια η Goldman Sachs, στη δράση της ΕΚΤ, τονίζει: Οι καίριες παρεμβάσεις της στη διάρκεια της - συνεχιζόμενης - ευρωπαϊκής κρίσης χρέους απέτρεψαν μια πιο βαθιά ύφεση στην Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης