Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Έως 25% κόβει η κυβέρνηση τους μισθούς στις ΔΕΚΟ

  Έως 25% κόβει η κυβέρνηση τους μισθούς στις ΔΕΚΟ
Έως 25% κόβει τις αποδοχές των εργαζομένων στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς η κυβέρνηση.
Η εγκύκλιος εφαρμογής των σχετικών νόμων απεστάλη σε όλες τις διοικήσεις των Επιχειρήσεων, οι οποίες καλούνται να τον θέσουν αμέσως σε εφαρμογή τις πέντε βασικές διατάξεις:





1. Οι μικτές αποδοχές των υπαλλήλων (πλην προέδρων, διοικητών και διευθυνόντων συμβούλων) δεν μπορεί να ξεπερνούν τις 4.000 ευρώ πλην προέδρων, διοικητών και διευθυνόντων συμβούλων για τους οποίους παραμένει στα 5.856.08 ευρώ.

2. Μειώνονται 10% οι αποδοχές στο σύνολο τους (εξαιρούνται οικογενειακό επίδομα, ανθυγιεινής ή επικίνδυνης εργασίας, εορτών) άνω των 1.800 ευρώ, και σε καμία περίπτωση το επαπομείναν ποσό δεν μπορεί να πέσει κάτω από τα 1.800 ευρώ. Το ανώτατο ποσοστό μείωσης δεν μπορεί να ξεπεράσει το 25%.

3. Τίθεται ανώτατο όριο 10% για πρόσθετες αμοιβές (υπερωρίες, υπερεργασία, Κυριακές, εξαιρέσιμα, εκτός έδρας και οδοιπορικά), δηλαδή το συνολικό ποσό αυτών δεν μπορεί να ξεπεράσει το 1/10 των αποδοχών.

4. Οι εταιρείες υποχρεούνται να υποβάλλουν τριμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις βάσει Διεθνών Λογιστικών Προτύπων και ελεγμένες από ορκωτό ελεγκτή -λογιστή. Παρατάθηκε μέχρι 24 του μήνα η υποβολή στρατηγικών -επιχειρησιακών σχεδίων 2011 -2013, τα οποία υποβάλλονται στη Διυπουργική Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου κάθε έτους υποβάλλουν στην ειδική γραμματεία ΔΕΚΟ σχέδιο ετήσιου προϋπολογισμού, εισηγητική έκθεση τεκμηρίωσςη οικονομικών μεγεθών, ετήσιο απολογισμό, οικονομικές καταστάσεις, απασχόληση κ.λπ., όπως και τις προτάσεις περί αλλαγή κανονισμού λειτουργίας, συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τιμολογίων.

5. Μηνιαίος έλεγχος των μισθολογικών μειώσεων και λειτουργικών δαπανών από εσωτερικούς ελεγκτές.

Μ.Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης