Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει τις μεγαλύτερες δανειακές ανάγκες το 2011 στην ΕΕ, σύμφωνα με τη Fitch- Πισσαρίδης: Στο σωστό δρόμο η ελληνική κυβέρνηση

Η Ελλάδα έχει τις μεγαλύτερες δανειακές ανάγκες το 2011 στην ΕΕ, σύμφωνα με τη Fitch- Πισσαρίδης: Στο σωστό δρόμο η ελληνική κυβέρνηση
Στην πρώτη θέση με τις χώρες που έχουν τις μεγαλύτερες δανειακές ανάγκες στην Ευρώπη κατατάσσει την Ελλάδα για το 2011 ο οίκος Fitch, αφού θα αντιπροσωπεύει το 25% του ΑΕΠ της. Με εξαίρεση την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Δανία, ο μικτός δανεισμός των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων έχει μειωθεί σε ετήσια βάση.
Σε απόλυτα ποσά τις μεγαλύτερες ανάγκες έχει η Γαλλία με 386 δισ. ευρώ και ακολουθούν Ιταλία με 381 δισ. ευρώ και Γερμανία με 292 δισ. ευρώ. Ως ποσοστό του ΑΕΠ, εκτός της Ελλάδας, οι δανειακές ανάγκες της Ιταλίας ανέρχονται στο 26%, της Πορτογαλίας στο 23%, του Βελγίου στο 21%, της Γαλλίας στο 18% και της Ιρλανδίας στο 17%.

Πισσαρίδης: Στο σωστό δρόμο η ελληνική κυβέρνηση
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση και να εισέλθει σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία, διατύπωσε ο Νομπελίστας καθηγητής και οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης.
«Υπάρχει σήμερα θέληση από την κυβέρνηση, η οποία προχωρά στο σωστό δρόμο. Δεν νομίζω ότι θα μπει σε νέα κρίση, εκτός αν συμβεί κάτι απρόοπτο, το οποίο δεν το βλέπουμε τώρα», τόνισε ο καθηγητής. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά ως τώρα και ελπίζω να συνεχιστούν, πρόσθεσε. «Όμως χρειάζεται να γίνει πολύ δουλειά και κυρίως χρειάζονται μεταρρυθμίσεις πιο μακροπρόθεσμες για να ανταπεξέλθει από τη σημερινή κρίση και να αποφευχθεί μια άλλη στο μέλλον», συμπλήρωσε.
Ο καθηγητής διευκρίνισε πως το ευρώ θα επιζήσει, γιατί το υποστηρίζουν μεγάλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης