Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Παπακωνσταντίνου: Μέσα στους επόμενους δύο μήνες το σχέδιο για την Ελλάδα - Υπό συζήτηση η επαναγορά χρέους - Επιβεβαιώνει η Κομισιόν - Τι λέει ο Juncker

Παπακωνσταντίνου: Μέσα στους επόμενους δύο μήνες το σχέδιο για την Ελλάδα - Υπό συζήτηση η επαναγορά χρέους - Επιβεβαιώνει η Κομισιόν - Τι λέει ο Juncker
(upd3)Μέσα στους επόμενους δύο μήνες αναμένεται ότι θα υπάρξει μία ολοκληρωμένη λύση για τη μείωση ελληνικού χρέους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το Νταβός, αποκαλύπτοντας ότι έχουν υπάρξει σημαντικές συζητήσεις αναφορικά με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να επαναγοράσει τα ομόλογα της σε τιμή κατώτερη της ονομαστικής, επιβεβαιώνοντας πλήρως το www.bankingnews.gr το οποίο έχει αναφερθεί διεξοδικά στο θέμα.
Παράλληλα, σε δηλώσεις του στο Bloomberg από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η χώρα επιθυμεί να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το 2011, ωστόσο είναι ακόμη μακριά από το να μπορέσει να εκδώσει ομόλογα 10ετίας, εκτός από αυτά της Διασποράς.
Αναφορικά με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι αναμένεται συρρίκνωση 3% το 2011. Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού και τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας ώστε να η χώρα να μπει σε μία πολυετή πορεία ανάπτυξης, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια στόματος του εκπροσώπου του Επιτρόπου Νομισματικών Υποθέσεων, Olli Rehn, Amadeu Altafaj επιβεβαίωσε σήμερα ότι συζητείται ένα σχέδιο δανεισμού της Ελλάδας από τον μηχανισμό χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για την επαναγορά ελληνικού χρέους σε αγοραίες τιμές, οι οποίες είναι και μικρότερες της ονομαστικής.
Η Κομισιόν δεν έχει αποστείλει ακόμη επίσημες προτάσεις στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, ενώ πολλά ζητήματα θα ολοκληρωθούν στη σύνοδο των ηγετών την επόμενη εβδομάδα. Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο Rehn επιβεβαίωσε τις συνομιλίες επί του θέματος με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Eurostat εξετάζει το ενδεχόμενο το χρέος που εκδίδεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να λογίζεται ως δημόσιο χρέος των κρατών που παρέχουν τις εγγυήσεις, με την αναλογία της συμμετοχής τους σε κάθε έκδοση.
Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, επεσήμανε ότι "δεν υπάρχουν σχέδια για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης