Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Γ. Αρώνης: Διαψεύδουμε οποιοδήποτε σενάριο για ΑΜΚ της Alpha Bank

tags :
Γ. Αρώνης: Διαψεύδουμε οποιοδήποτε σενάριο για ΑΜΚ της Alpha Bank
Με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ο Γενικός Διευθυντής της Alpha bank κ Γιώργος Αρώνης, σε ερώτηση που ετέθη από το www.bankingnews.gr για το εάν υπάρχει σχέδιο για άμεση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, διέψευσε αυτό το ενδεχόμενο.
Η Alpha bank δεν σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου και όσοι διαρρέουν τέτοιες φήμες έχουν σκοπιμότητες ίσως γιατί  χάνουν πολλά από short θέσεις που έχουν,  ήταν το μήνυμα που περνάει η διοίκηση.
Νωρίτερα, νέες φήμες περί επικείμενης ανακοίνωσης από την Alpha Bank για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,6 δισ. ευρώ έκαναν το γύρο της αγοράς, αλλά η διοίκηση συνεχίζει να διαψεύδει τα σενάρια αυτά. Το γεγονός ότι το hedge fund Fortelus έχει μεγάλη ανοιχτή short θέση στην Αlpha Βank, πιθανόν να είναι η αιτία για την τροφοδότηση αυτών των σεναρίων. Στο μεταξύ η μετοχή της Alpha σημείωσε απώλειες 7%, στα 4,65 ευρώ, με τον όγκο να ξεπερνά τα 4 εκατ και τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 18 εκατ. ευρώ.

Το συμπέρασμα
Η επίσhμη διάψευση από την Alpha bank θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πολύ σοβαρά. Ωστόσο το Fortelus πρέπει να χάνει και να χάνει πολλά λόγω της ανοικτής θέσης στην Alpha bank.


Π Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης