Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Υπουργείο Οικονομικών: Εγγυημένη η τέταρτη δόση

Υπουργείο Οικονομικών: Εγγυημένη η τέταρτη δόση
(upd) Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι ιθύνοντες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την εξασφάλιση της εκταμίευσης της τέταρτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ από Ε.Ε. και ΔΝΤ.
Στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών τονίζουν στο διεθνές πρακτορείο Reuters ότι η Ελλάδα θα πάρει το πράσινο φως για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου.
Τα μέλη της τρόικας βρίσκονται ήδη στην Αθήνα για να εκτιμήσουν την οικονομική κατάσταση της χώρας αναφορικά με την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για να δοθούν τα χρήματα.
“Η δόση είναι εγγυημένη”, ήταν η ακριβής δήλωση των στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών.
Η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Αύριο το ελληνικό δημόσιο θα προβεί σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων για την κάλυψη βραχυπρόθεσμων αναγκών.

Παναγιώτης Ρουμελιώτης: "Το ΔΝΤ συζητά επιμήκυνση του συνόλου του ελληνικού δημόσιου χρέους

O εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ως αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου παρουσιάζεται εξαιρετικά απαισιόδοξος σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" αναφορικά με την απεμπλοκή της Ελλάδας από το ΔΝΤ.
Οι αυστηροί έλεγχοι του Ταμείου θα συνεχιστούν μέχρι την αποπληρωμή του δανείου το 2018. Σταδιακά η οικονομία θα αρχίσει να παρουσιάζει ανάπτυξη σε ρυθμούς 2,5% με 3%. Ταυτόχρονα όμως η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται.
Το ΔΝΤ, σύμφωνα με τον κ. Ρουμελιώτη δεν είχε άλλη λύση παρά να προτείνει δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας και "προσαρμογή του κόστους παραγωγής", προκειμένου μέσω "εσωτερικής υποτίμησης" να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Το ΔΝΤ συζητά την επιμήκυνση του συνόλου του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να... ανακουφίσει τις χώρες είτε με αύξηση των κεφαλαίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, είτε με δημιουργία νέων μηχανισμών στήριξης, είτε με μείωση του επιτοκίου δανεισμού για Ελλάδα και Ιρλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης