Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Πώς σχολίασαν τα διεθνή ΜΜΕ την ελληνική αντίδραση στις προτάσεις της τρόικας...

Πώς σχολίασαν τα διεθνή ΜΜΕ την ελληνική αντίδραση στις προτάσεις της τρόικας...
Οι κατηγορίες της ελληνικής κυβέρνησης προς το ΔΝΤ την Παρασκευή ότι παρεμβαίνει σε εθνικά θέματα εκλήφθησαν από τα διεθνή ΜΜΕ ως απροθυμία της χώρας μας να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και να βοηθήσει το ευρώ.
Αν παρακολουθήσει κανείς το Reuters, δεν θα διακρίνει καταγεγραμμένη οξύτητα στη δυσαρέσκεια που εξέφρασε η ελληνική πλευρά.
Ωστόσο, φαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση των αξιωματούχων της τρόικας και του ΔΝΤ για ολοένα και ταχύτερη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων αλλά και πώληση δημόσιας περιουσίας.
Το ίδιο συμπέρασμα βγάζει και η Wall Street Journal, σύμφωνα μάλιστα με την οποία οι αντιδράσεις της ελληνικής πολιτείας δεν έχουν πρακτικό νόημα καθώς ο δρόμος που υποδεικνύουν οι Πολ Τόμσεν και Σερβάς Ντερούζ λίγο-πολύ υποδεικνύονται ως μονόδρομος.
Η επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα αλλά κυρίως τα όσα δήλωσαν οι εκπρόσωποί της παρουσιάστηκαν γενικότερα από τα διεθνή Μέσα ως “πονοκέφαλος” για την Ελλάδα. Μόνο το πρακτορείο Euronews, χρησιμοποίησε τη λέξη “θυμός” κι αυτή μόνο για τα όσα αφορούσαν τις μεταρρυθμίσεις και τις προτεινόμενες περικοπές δαπανών στον κλάδο της υγείας.
Οι Financial Times αναφέρουν ότι η Ελλάδα κράτησε αρνητική στάση απέναντι στην προοπτική εκποίησης δημόσιας περιουσίας αλλά με αμέσως επόμενο δημοσίευμά τους στον διαδικτυακό τους τόπο σπεύδουν να σημειώσουν πως η Ελλάδα προσπάθησε γρήγορα να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την τρόικα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης