Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Το τίμημα θα το βελτιώσει η Εθνική; Οι 4 αμερικανοί σύμβουλοι σε Alpha και ΕΤΕ

   Το τίμημα θα το βελτιώσει η Εθνική; Οι 4 αμερικανοί σύμβουλοι σε Alpha και ΕΤΕ
Η Εθνική τράπεζα έχει υποβάλλει μια ολοκληρωμένη πρόταση και δεν εξετάζει τροποποιήσεις αναφέρει εκ νέου στέλεχος της Εθνικής τράπεζας.
Η πρόταση της Εθνικής περιλαμβάνει υπερτίμημα σημαντικό για τους μετόχους της Alpha bank αναφέρει η πηγή στην Εθνική και αφήνει να εννοηθεί ότι δεν σχεδιάζει να την βελτιώσει…

Ωστόσο η Alpha bank έθεσε ένα όρο το τίμημα δεν ικανοποιεί και γιαυτό απέρριψε την πρόταση άρα η Εθνική αν θέλει το deal θα πρέπει να βελτιώσει την προσφορά της.
Το τίμημα αποτέλεσε το σημείο τριβής μεταξύ της Εθνικής που υπέβαλλε την οικονομική πρόταση και της Alpha bank που απέρριψε την οικονομική προσφορά. Μπορεί να υπάρχουν ίχνη....κρατικοποίησης της Alpha αλλά το ουσιαστικό αντικίνητρο ήταν το τίμημα...
H πρόταση της Εθνικής περιλάμβανε 11 μετοχές Alpha προς 8 νέες μετοχές της Εθνικής ή σχέση ανταλλαγής 0,727 μετοχές της Εθνικής για κάθε μια μετοχή της Alpha bank.
Αν και δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία ωστόσο φαίνεται ότι αν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρισκόταν πρόταση 0,86 μετοχές της Εθνικής προς 1 μετοχή της Alpha…μπορεί να ήταν οι εξελίξεις διαφορετικές. Το 0,86 προς 1 σημαίνει 9,5 μετοχές Εθνικής προς 11 μετοχές Alpha.
Είναι προφανές ότι στην Εθνική αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν εξετάζουν αλλαγή του τιμήματος αλλά τελικώς ίσως να το εξετάσουν. Ήδη στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων αναφέρεται ως ενδεχόμενο ενώ ήδη από την Παρασκευή το www.bankingnews.gr έχει αναφερθεί σε αυτό το ενδεχόμενο.
Κλειδί στις εξελίξεις θα διαδραματίσουν και οι 4 αμερικανοί σύμβουλοι της Εθνικής η Bank of America Merrill Lynch και η Morgan Stanley και για την Alpha bank η Citigroup και η J P Morgan.
Το παιχνίδι λοιπόν δεν είναι μόνο της Εθνικής και της Alpha αλλά και των 4 αμερικανών επενδυτικών οίκων που έχουν αναλάβει τον ρόλο του συμβούλου έναντι παχυλότατης προμήθειας…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης