Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Εθνική Τράπεζα: Δελεαστική αλλά όχι επιθετική η προσφορά μας προς την Alpha Bank - Δέλεαρ οι συνέργειες...

Εθνική Τράπεζα: Δελεαστική αλλά όχι επιθετική η προσφορά μας προς την Alpha Bank - Δέλεαρ οι συνέργειες...
Η προσφορά παραμένει φιλική και δεν έχει επιθετικά χαρακτηριστικά. Αυτό τονίζεται από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχε και ο διευθύνων σύμβουλος Απόστολος Ταμβακάκης.  "Οι προθέσεις της Εθνικής είναι φιλικές και θα παραμείνουν". Τα στελέχη της ΕΤΕ απαντούν με αυτόν τον τρόπο στα σενάρια ότι η φιλική πρόταση θα καταστεί επιθετική εξαγορά. Θεωρούν, σε κάθε περίπτωση, ότι η πρόταση που κατέθεσαν στην Alpha Bank είναι δελεαστική.
Ο Α Ταμβακάκης πάντως ανέφερε μεταξύ άλλων ότι εξεπλάγη από την άρνηση της Alpha bank...
Στο νέο σχήμα το άμεσο ποσοστό του δημοσίου θα είναι κάτω από 1%, στο 0,9%  τη στιγμή που σε παρόντα χρόνο βρίσκεται στο 1,5% περίπου. Το ποσοστό των Ταμείων θα υποχωρήσει στο 12%.
Επίσης, το συνολικό δίκτυο καταστημάτων θα υπερβαίνει τα 1000 καταστήματα εντός Ελλάδος.
"Η προσφορά της Εθνικής δημιορυγεί πραγματική αξία στην οικονομία και στον κλάδο", αναφέρεται από κύκλους της Εθνικής.
Το νέο σχήμα θα αποκτήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο πρόσβαση στις αγορές και ειδικά στη διεθνή διατραπεζική αγορά. Ωστόσο, η νέα τράπεζα θα διαθέτει 24,5 δισ. ευρώ σε ομόλογα και η εξάρτηση από την ΕΚΤ θα φτάνει τα 36 δισ. ευρώ. Στόχος η εξάρτηση να μειωθεί.
Η προσφορά που έχει υποβληθεί είναι δελεαστική και μένει οι μέτοχοι της Alpha να την αξιολογήσουν...
Από την Εθνική Τράπεζα εκτιμούν ότι τραπεζικός κλάδος πρέπει να οδηγηθεί σε συγκέντρωση. Το νέο σχήμα θα εμφανίζει σαφώς βελτιωμένη ρευστότητα. Η σχέση δανείων προς καταθέσεις θα φτάσει στο 109%.
Όσον αφορά τα οφέλη του deal θα οδηγούσε σε αύξηση των κερδών για την μεν  Alpha κατά 58% κεδνώ για την Εθνική κατά 25% με 30% ανά μετοχή.
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Άνθιμος Θωμόπουλος, επισήμανε ότι τα ετήσια οφέλη θα ανέλθουν στα 550 με 700 εκατ ευρώ και ειδικά από τα Βαλκάνια στα 250-325 εκατ. ευρώ.
Από την μείωση του κόστους χρηματοδότησης αναμένονται οφέλη 225 εκατ. ευρώ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης