Τελευταία Νέα
Ελλάδα

M. Draghi: Δε συμμετείχα στις ύποπτα swaps του ελληνικού χρέους!

M. Draghi: Δε συμμετείχα στις ύποπτα swaps του ελληνικού χρέους!
Αρνείται την εμπλοκή του ο Mario Draghi στο θέμα των ανταλλαγών swaps ελληνικών παραγώγων μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Goldman Sachs που φέρονται να έχουν χρησιμοποιηθεί ως κάλυμμα για να εμφανίσουν μειωμένο το πραγματικό δημόσιο χρέος της Ελλάδος.
“Δεν ενεπλάκην ποτέ σε αυτές τις συναλλαγές”, τόνισε με στόμφο ο Draghi και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι εντάχθηκε στο εργασιακό δυναμικό της Goldman Sachs αφότου είχαν πραγματοποιηθεί οι αμφιλεγόμενες συναλλαγές.
Πράγματι, οι αναλυτές και οι οικονομολόγοι επισημαίνουν ότι η προσπάθεια απόκρυψης του πραγματικού χρέους της χώρας μας αφορά την περίοδο προ της ένταξης της Ελλάδος στη ζώνη του ευρώ, άρα πρόκειται για ενέργειες του 2001 τη στιγμή που ο Mario Draghi προσελήφθη στη Goldman Sachs στις 28 Ιανουαρίου 2002.
Ο Ιταλός Κεντρικός Τραπεζίτης αποτελεί τον επικρατέστερο υποψήφιο για να διαδεχθεί τον Jean-Claude Trichet στον προεδρικό θώκο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Παρασκηνιακά, η Άνγκελα Μέρκελ δυσπιστούσε -και δυσπιστεί- στην επιλογή Draghi λόγω και της θητείας του στη Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης