Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σε πρόωρες εκλογές η Ελλάδα σύμφωνα με τους Financial Times

Σε πρόωρες εκλογές η Ελλάδα σύμφωνα με τους Financial Times
Σε πρόωρες εκλογές πριν από την λήξη της θητείας του θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Παραλληλίζοντας, το χρέος της Ελλάδας με το «μαρτύριο του Σίσυφου», αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι, «οι προσπάθειες της Ελλάδας μοιάζουν, όμως, με το μαρτύριο του Σίσυφου. Όσο περισσότερο μειώνει η κυβέρνηση τις δαπάνες για να ανταποκριθεί στους στόχους, τόσο περισσότερο απομακρύνονται οι στόχοι», θεωρώντας έτσι πιθανό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους.
Χαρακτηριστικά, αναφέρει πως, «η δοκιμασία που περνά η Ελλάδα έχει δυσάρεστες επιπτώσεις και για άλλες συμφωνίες στήριξης της ευρωζώνης, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν πιο γενναιόδωρες. Το πακέτο στήριξης της Ελλάδας δεν απευθύνεται στο βασικό ερώτημα πώς θα αντιμετωπιστεί το βάρος χρεών της χώρας. Καθώς, λοιπόν, η αναδιάρθρωση του ελληνικού κρατικού χρέους μοιάζει όλο και πιο αναγκαία, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα πρέπει να εξετάσουν το Σχέδιο Β».
Επικροτώντας τις προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου γράφουν πως το κλίμα στην Ελλάδα κλίνει περισσότερο στην ανησυχία και το φόβο για το μέλλον παρά προς το θυμό για τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί.
Αξίζει να σημειωθεί το σχόλιο της βρετανικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο «ο Γιώργος Παπανδρέου αξίζει να κερδίσει και τις επόμενες εκλογές», ενώ καλούν της Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι πιο «γενναιόδωρη» στις συμφωνίες στήριξης των κρατών-μελών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης