Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Τα δύσκολα έχουν περάσει για το spread εκτιμά ο Goodwin της Nomura

Τα δύσκολα έχουν περάσει για το spread εκτιμά ο Goodwin της Nomura
Την εκτίμηση ότι τα δύσκολα για τα spreads στα ελληνικά ομόλογα έχουν περάσει εκτίμησε ο executive director της Nomura παγκοσμίως F. Goodwin στο www.bankingnews.gr ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα παρουσιάζοντας τις εκτιμήσεις του Ιαπωνικού οίκου για την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές.
Η Ελλάδα έλαβε μέτρα ώστε να αντιμετωπίσει τα ελλείμματα και τα οποία σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος του ιαπωνικού οίκου κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.
Αναφερόμενος στα spreads των ομολόγων όπου καταγράφονται σημαντικές στρεβλώσεις ο κ Goodwin επισήμανε ότι τα δύσκολα έχουν περάσει και ότι στον ορίζοντα αρχίζουν να φαίνονται θετικά σημάδια στην αγορά ομολόγων.
Σε ερώτηση για το τραπεζικό σύστημα τόνισε ότι λόγω της γενικότερης κρίσης και των δυσκολιών της οικονομίας ειδικά στον δανεισμό είναι προφανές ότι και οι τράπεζες θα επηρεαστούν ειδικά στις δουλειές με τράπεζες του εξωτερικού.
Πάντως ο κ Goodwin ανέφερε ότι η Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα θα έχει ανάγκη την Ελλάδα.
Η Nomura είναι ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς ομίλους στην Ιαπωνία και διεθνώς ενώ όσον αφορά την Ελλάδα παραμένει θετικός.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης