Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Θα προχωρήσει η εξεταστική επιτροοπή για την οικονομία

Θα προχωρήσει η εξεταστική επιτροοπή για την οικονομία
Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών   Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλή που είχε ως θέμα το νομοσχέδιο για την ανεξαρτητοποίηση της Στατιστικής Υπηρεσίας.
Αναφερόμενος στις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Παπακωνσταντίνου  χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» τη θέση του προέδρου της ΝΔ «να χρησιμοποιήσει την απόφαση της κυβέρνησης για τη σύσταση Εξεταστικής ως άλλοθι για να άρει την όποια συναίνεση γύρω από μέτρα και τις πολιτικές που πρέπει να παρθούν για να αντιμετωπίσουμε το έλλειμμα, το οποίο μας κληροδότησε η ΝΔ».
«Θα πρότεινα στον αρχηγό της ΝΔ την επόμενη εβδομάδα που θα επισκεφτεί τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον κ. Μπαρόζο, να τού θέσει το ερώτημα σχετικά με τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία και να ζητήσει την άποψή του για τα στοιχεία που ελάμβανε τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια από τη ΝΔ και να δημοσιοποιήσει την απάντησή του» πρόσθεσε.
Σχετικά με την «επίθεση» -όπως είπε- στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ έθεσε το ερώτημα: «Τόσα χρόνια όταν βρίσκονταν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο κ. Καραμανλής γιατί δεν τα έλεγε στην κυρία Μέρκελ;».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης